Традиція – велика частина нас, як особистостей


Опубліковано 15 Березень 2023 о 12:00

Блог Діти в місті Тернопіль >  Оглядові статті >  Традиція – велика частина нас, як особистостей


Традиція – велика частина нас, як особистостей

Photo: Діти в місті


Народ в будь-якій країні світу, якщо не кожен день, тоді хоча б на свята, намагається дотримуватися традицій своєї Батьківщини. Їжа, вбрання, житло та інші матеріальні складові культури певного народу є не тільки візуальними його ідентифікаторами, але й мають велику духовну силу. Сорочка вишита для хлопчика, сукня для дівчинки або традиційна вечеря з борщем допомагають українцям відчувати свою національну ідентичність. 

 

Що саме робить з нами традиція

 

Той спосіб життя, які вели наші предки, генетично передався і нам. Саме тому ми в прямому сенсі є відображенням того, що робили з себе всередині та навколо наші далекі родичі та мешканці спільної нашої землі. У житті кожної людини може статися так, що вона заплутається у своєму шляху, в тому, хто вона є та в чому взагалі сенс життя. Окрім допомоги в такій ситуації через втручання психотерапії, кожній людині варто згадати, про традиції своєї Батьківщини, про те, що уявляли з себе наші предки та чим вони займалися у житті. Це допоможе відновити зв’язок з родом та відчути підтримку наших предків. Як саме можна згадати про свою традицію українському народові? 

 

  • Сила всіх людей полягає у здатності їх до об’єднання. Який сенс у тому, що ми робимо усі дії та життя навколо себе комфортним тільки для себе? Необхідно віддавати те, що в тебе є в світ, ділитися знанням та вчитися командній роботі та відпочинку. В нашій слов’янській культурі з давніх-давен було прийнято збиратися разом на вечерю в колі сім’ї або близьких людей. Наша глибока культура багата різноманітною їжею, яка вже стала для нас повсякденністю, або інколи зовсім зникла з нашого раціону, через запозичення з інших культур такої їжі, як піца або суші. Візьміть на себе ініціативу відродити культурну спадщину нашого народу у своїй сім’ї. Запросіть родичів та приготуйте борщ, вареники, квашену капусту – усі ті страви, які є лицем нашої країни та робіть це час від часу, щоб повертати себе до традицій свого народу. 
  • Вишитий одяг. Сьогодні українські дизайнери та виробники дуже стараються, щоб традиційна вишиванка стала повсякденням одягом для українця. У магазинах вже існують не тільки чоловічі сорочки та жіночі сукні, але й безліч одежі для дітей, вишиті джинси, спідниці та ще багато яких видів одягу. Вишитий одяг в український візерунок вже перетворився на таку складову гардеробу, яку можливо поєднати з будь-яким видом одягу. А різноманіття кольорів вишивки та її мотивів дозволять мати одяг на будь-який привід та виглядати по-українські на роботі, святі або в публічному заході. 

 

Особливо у сьогоднішній ситуації в Україні, як ніколи важливо впровадити вишитий одяг у повсякденне життя задля того, щоб підтримувати свій Дух та надихати оточення, вселяти в них та в себе віру у те майбутнє, де ми зможемо всі разом ще століттями продовжувати свої традиції та шанувати їх. 

 





Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук