Що почитати підліткам: добірка книжок


Опубліковано 15 Квітень 2024 о 10:00

Блог Діти в місті Тернопіль >  Що почитати підліткам: добірка книжок


Що почитати підліткам: добірка книжок

Photo: Freepik


Підлітковий вік – чудовий час для того, щоб полюбити книжки. Тим більше, що в 12-13 років дитина вже може самостійно обирати, що вона хоче читати, що їй цікаво. Підліткова література або young adult має своїх поціновувачів навіть серед дорослих, адже книжки, написані для підлітків, дуже яскраві, цікаві, драйвові та трішки наївні.

«Діти в місті» зібрали добірку підліткових книжок, які можуть сподобатися вам та вашим дітям.


«Переваги сором’язливих», Стівен Чбоскі



Photo: з відкритих джерел


Ми звикли, що зазвичай в книжках ми зустрічаємо справжніх героїв – сміливих, безстрашних та яскравих. Втім, є книжки про звичайних людей. Головний герой цієї книжки – звичайний підліток, якого не можна назвати крутим. Його хобі – книжки. А книга створена з його листів з роздумами та переживаннями.


«Північне сяйво», Філіп Пулман


Захопливе фентезі для підлітків про вигаданий світ, де душа кожної людини уособлена у тварині. Кожну людину по життю супроводжує її тваринка – деймон. Історія першої книжки із серії розповідає про зникнення дітей. Головна героїня має з’ясувати причину.


«В пошуках Аляски», Джон Грін


Справжній підлітковий детектив, головний герой якого прагне змінити своє життя та поринає у вирій тусовок та вечірок. Втім, трапляється раптова аварія, яка повністю перевертає життя героя і впливає на його швидке дорослішання.



Photo: з відкритих джерел


Вам буде цікавою наша стаття: Добірка книг про фінансову грамотність для дітей


«Володар мух», Вільям Ґолдінґ


Це класика, яка напрочуд добре сприймається і в наш час. Захоплива історія про те, як група дітей різного віку опиняється на острові. Що робитимуть діти, коли поряд немає дорослих. Як вони виживатимуть та які інстинкти прокинуться в них?


«Клуб червоних кедів», Ана Пунсет


Чудова книжка про дружбу, дорослішання та намагання знайти свою компанію. Це книжка для дівчат, яка розповідає про пригоди семикласниць, які створили свій власний закритий клуб подруг.


«Енн із Зелених Дахів», Люсі-Мод Монтгомері


Серія книг про дівчинку-сироту, яку беруть в родину. Завдяки своєму характеру, мріям та фантазіям дівчинці вдається змінювати життя всіх людей довкола. Енн – це справжній хаос, тому на всіх, хто її оточує, чекає багато пригод.


Video: Сідай, розкажу


«451 градус за Фаренгейтом», Рей Бредбері


Одна з книг, яку має прочитати кожен у своєму житті. Це постапокаліптична казка про боротьбу за власні переконання, власну думку та право бути індивідуальністю. Автор книги показує нам пост апокаліптичне майбутнє, де спалюють книжки, а люди 24/7 дивляться дурні шоу.


Читайте також: Позакласне читання: добірка чудових книжок на літо






Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук