Національний рекорд "Найбільший медовик України"


Опубліковано 30 Липень 2018 о 12:49

Блог Діти в місті Тернопіль >  Національний рекорд "Найбільший медовик України"


Національний рекорд "Найбільший медовик України"

12 серпня 2018 року у Рівному буде встановлено національний рекорд  - "Найбільший медовик України"


"Найбільший медовик України" буде не лише неймовірно смачним, а й надзвичайно красивим! ТМ "Добрик" оздобить його тисячами солодких бджілок та весняних квітів.


Photo: ТМ "Добрик"


На фестивалі "Золотіївські ряди", що відбудеться 12 серпня, планують встановити рекорд - найбільший торт "Медовик" України. До слова, кондитери вже почали підготовку до створення двадцятиметрового торта.


"20 метровий красень на виготовлення якого знадобиться більше сотні кілограмів борошна, цукру, сметани, біля 50 кг меду, масла, більше тисячі бджілок для оброблення," - розповідає про медовик Любов Романюк на своїй сторінці у фесбуці.


Ті, хто захоче придбати та скуштувати шматочок торта, також долучаться до збору коштів на лікування онкохворого пацієнта, адже усі кошти з продажу медовика будуть скеровані на благодійність.


Свято Маковія має красиві багаторічні традиції. Це одне із найшанованіших свят в Україні. Цього дня у церквах освячують воду, спеціальні букети із різнотрав'я, мед та мак. Саме тому в переддень першого Спаса для рівнян організовується вже втретє традиційне Свято меду та трави. 


На кожного гостя чекатимуть:

  • смачні частування;
  • захоплюючі майстер-класи;
  • розваги для дорослих та дітей;
  • а також святковий концерт. 


За народним повір'ям магічну захисну силу має тільки власноруч зібраний букет, тому гості свята зможуть своїми руками зробити "маковійчики". Освячений мед і "маковійчики" принесуть у родини добробут і здоров'я. 

Отож, 12 серпня - всі за медом і українськими традиціями на загальноміське свято до Золотіїва, якому виповнюється 507 років від свого заснування!

Хоча Золотіїв - це вже давно частина Рівного, місцеві мешканці свято бережуть свою історію і традиції.


Чекаємо на кожного з Вас!





Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук