Ідеї до Різдва та Нового Року: що необхідно встигнути зробити та придбати


Опубліковано 07 Грудень 2018 о 10:28

Блог Діти в місті Тернопіль >  Батьківство  >  Ідеї до Різдва та Нового Року: що необхідно встигнути зробити та придбати


Ідеї до Різдва та Нового Року: що необхідно встигнути зробити та придбати

Діти вірять в магію новорічної ночі, але батькам під силу зробити весь грудень чарівним та сповненим цікавих пригод. Як очікування свята може стати приємнішим? Який список справ потрібно встигнути завершити перед Новим Роком? Відповіді на ці та інші, не менш важливі, запитання в нашому Різдвяному чек-листі. 

Photo: Діти в місті


До початку зимових канікул залишилося не так багато часу, тому треба заздалегідь підготувати план дій, щоб не просидіти всі канікули вдома. Можна, звичайно, провести всі вихідні перед телевізором або планшетом, а можна зайнятися цікавими справами, які згуртують родину та подарують передноворічний казковий настрій.

І от що ми пропонуємо — складіть список, чим би ви хотіли зайнятися з дитиною, але все не знаходили часу, виберіть з нього все найцікавіше, додайте корисних справ, родинних традицій, сніжних прогулянок та дрібку пустощів.

Ми зібрали для вас саме такі корисно-веселі заняття. Отже, вперед - що ж треба встигнути зробити перед Новим Роком та Різдвом?


Влаштуйте новорічну фотосесію


Хочете залишити в пам’яті цей Новий Рік на все життя? Найщиріші емоції та найтепліші спогади можна зберегти назавжди. Новорічна фотосесія стане вашою сімейною традицією, тільки уявіть — казкові фотостудії на будь-який смак, прикрашені ялинки, чарівний декор та розкішне вбрання. Для вдалої фотосесії важливо ретельно продумати образ. Тримайте ідеї вдалого family look-а:

  • в’язані речі (светри з оленями, рукавички, шкарпетки);
  • пишні сукні - для мами й доньки, та сорочка в тон - для чоловіка та сина;
  • новорічні піжами;
  • однакові світшоти.

Настав час всій родині побувати у казці.


Створіть з дитиною різдвяні поробки


Зовсім не важливо, що саме це буде: листівки для близьких, декор для будинку, ялинкові іграшки, або ж аплікація, головне — весело провести час.


Вам може бути цікаво «Чим прикрашати ялинку, якщо в домі дитина».


Оберіть зимовий табір для дитини


Зимові канікули — це казковий час, який діти мають проводити яскраво та незабутньо. Зимовий табір — це ідеальний варіант, щоб провести час весело та з користю. На ваш вибір комп’ютерні, англомовні, наукові, лижні та інші табори, з яких ваша дитина обов’язково повернеться щасливішою.


Побудуйте годівничку для птахів



Designed by Bristekjegor


Дітей треба змалку привчати робити добрі справи та піклуватися про природу. Взимку, наприклад, варто подбати про пташок та змайструвати для них годівнички. Це може бути будиночок з фанери та дощок, або ж із підручних матеріалів, наприклад, картонних коробок, пластикових пляшок, молочних пакетів. Побудуйте годівничку разом з дитиною та знайдіть для неї місце, куди будете приходити та годувати пташок.


Напишіть листа Святому Миколаю / Санта Клаусу / іншому бородатому чарівнику


Пам’ятаєте, як ми в дитинстві писали листа Діду Морозу? Цілий рік ми були хорошими дівчатками й хлопчиками, а в грудні просили казкового дідуся подарувати нам омріяну іграшку. Зараз діти можуть не тільки написати листа дідусеві, а й отримати відповідь. Персональний лист прямо з Північного Полюсу переконає кожного малюка в тому, що в новорічну ніч трапляються дива.


Сходіть на святковий майстер-клас


Створити ялинкову іграшку власноруч, спекти та розмалювати імбирний пряник — всі найкращі святкові майстер-класи можна знайти в одному місці. Перегляньте нашу добірку найкращих і ретельно відібраних майстер-класів у вашому місті, знайдіть собі захід до душі та насолоджуйтеся зимовими святами й незабутнім сімейним відпочинком.


Спечіть вдома різдвяне печиво або святковий пиріг


Краще знайти простий рецепт та розподілити процес так, щоб всі могли приготувати щось смачненьке. Ви можете спекти та розфарбувати різдвяне печиво, або ж приготувати будь-яку іншу страву. Але обов’язково влаштуйте сімейну вечерю та скуштуйте приготований вами кулінарний шедевр.


Пограйте в сніжки та зліпіть Сніговика



Designed by Freepic.diller


Ми не змогли залишити осторонь нашого чек-листу головну зимову забаву. Весела сімейна прогулянка по засніженим вулицям, а ще краще в парку, дозволить досхочу набігатися, покататися на санчатах, зліпити сніговика та пограти в сніжки. А якщо погода за вікном зовсім не «новорічна» — завжди можна сходити на критий каток.


Сходіть всією родиною на каток


Сімейних похід на каток — чудова ідея для активного зимового відпочинку. Катання на ковзанах — це завжди гарна розвага, а коли навколо мерехтять різнокольорові вогники, грає приємна музика, святковий настрій гарантований.


Влаштуйте новорічний шопінг


Зараз полиці магазинів переповнені різноманітним новорічним декором: штучними ялинками, різдвяними віночками, зірками, сніговими кулями, гірляндами та ялинковими іграшками на будь-який смак. Відправляйтеся всією родиною на різдвяний шопінг та купуйте речі, без яких не можна навіть уявити зимові свята.


Позбудьтеся старих та непотрібних речей



Designed by Prostooleh


Кінець року — це найкращий час для того, щоб перебрати старі речі та позбутися зайвого. Сортувати речі — це хороша практика для дитини, адже потрібно вміти відділяти потрібне від непотрібного. Малюк може переглянути свої іграшки та розкласти їх у три коробки: ті, якими він ще буде гратися; зламані та ті, якими йому вже не хочеться грати. Зламані речі варто викинути, або віддати на переробку. Іграшки, якими малюк не хоче гратися, можна віддати на благодійність, адже є багато дітей, у яких зовсім немає іграшок, та і зимовий час — це пора здійснення мрій та добрих справ.


Прикрасьте дім та встановіть ялинку


Приготування будинку до новорічних свят - мабуть, одне з найприємніших та найочікуваніших занять для малечі. Моменту, коли дім наповнюється різдвяними чарами, сяйвом вогників, ароматом мандаринів, кориці та хвої, діти чекають цілий рік. У ваших руках перетворити звичайне встановлення та прикрашання ялинки у справжнє диво, і будьте певні — ваші діти назавжди запам’ятають такі сімейні моменти.


Упакуйте подарунки


Пакувати подарунки також можна весело та креативно. Можна разом з дитиною розмалювати шпалери (завжди вони залишаються після ремонту) та загорнути в них подарунки. Прості, але оригінальні прикраси для подарунків можна зробити з будь-чого: з кольорового паперу, пряжі, ялинових шишок та гілочок, фетру, бусин, стрічок.


Почитайте різдвяні казки



Designed by Freepik


Підготуйте собі заздалегідь по чашці теплого какао або молока, влаштовуйтеся позручніше під м’якенькою ковдрою та читайте зимові казки. «Сніговірші для малят», «Лист до Миколая», «День народження ялинки», «Різдвозавр», і ще безліч чудових, сповнених тепла, доброти, світла та любові, історій, які варто прочитати не тільки дітям, а й дорослим. Тому обов’язково влаштовуйте сімейні читання.


Влаштуйте піжамну вечірку


Піжамна вечірка — це бій подушками, стрибання на ліжку, поїдання смаколиків прямо на дивані і, тримайтеся батьки, вкладання спати після опівночі. Якщо ви готові до такого гармидеру — сміливо організовуйте вечірку, а як ні, то приготуйте попкорн та смачні напої, одягайте теплі зимові піжами та вмикайте новорічні мультфільми.


Вам може бути корисною добірка найкращих новорічних мультфільмів.


Підготуйте новорічні костюми


Якщо в вашій родині є традиція зустрічати Новий Рік у карнавальних костюмах, то зараз саме час для того, щоб продумати образ, придбати необхідний реквізит та підготувати свій наряд. Якщо ж ви не фанати маскараду, то вам все одно варто задуматися над тим, у чому ви зустрінете Новий Рік. Дівчата будуть у захваті від пошуку нових суконь, а чоловіки підбиратимуть сорочки та краватку чи метелика.


Створіть карту мрій



Designed by Freepik


Ще одне must-do для передноворічних днів — сімейний проект «Карта мрій». Всією родиною можна скласти колаж, який відображатиме мрії та плани на майбутній рік.


Подивіться новорічну казку в кінотеатрі


З 6 грудня в українському прокаті з’явиться кіно-адаптація всесвітньо відомої казки Е. Т. А. Гофмана «Лускунчик і Мишачий король». Фільм виходить під назвою «Лускунчик і чотири королівства», і його не можна пропустити. Адже це зимова казка, сповнена магії, доброти, світла та пригод. А оскільки фільму присвоєно рейтинг 0+ — дивитися його можна навіть з малюками.


Ретельно вивчіть всі новорічні заходи у вашому місті


Для того, щоб не проґавити найцікавіші заходи у вашому місті, підпишіться на щотижневу афішу та насолоджуйтеся зимовими святами та сімейним відпочинком.


Загадайте новорічне бажання


Це останній пункт нашого чек-листа і останнє, що вам треба зробити у цьому році. Різдвяна ніч сповнена магії та чудес, і це найкращий час для загадування найзаповітніших бажань. Робити це потрібно у той момент, коли годинник починає добігати опівночі.

Найпростіший спосіб загадати бажання — це подумати про нього саме в той час, коли почнуть лунати куранти. Дітям можна запропонувати намалювати своє бажання та сховати малюнок у найпотаємніше місце. Дорослі ж зазвичай користуються найбільш популярним способом — необхідно написати своє бажання на папірці, підпалити його, кинути попіл у келих зі шампанським і, звичайно, випити його. І все це потрібно встигнути зробити поки годинник відраховує останні секунди старого року. Невідомо чи гарантують всі ці хитромудрі процедури здійснення мрій, але гарний настрій вам буде забезпечено.





Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук