Топ-10 онлайн музеїв світу


Опубліковано 15 Лютий 2019 о 10:05

Блог Діти в місті Тернопіль >  Розвиток дітей >  Топ-10 онлайн музеїв світу


Топ-10 онлайн музеїв світу

Бажаєте прищепити дитині любов до мистецтва? Побували вже у всіх музеях вашого міста? Пропонуємо вам відвідати 10 найвідоміших музеїв світу, не виходячи з дому.

«Як зацікавити дітей картинами? І до читання, і до мистецтва, зокрема до живопису, — зацікавлення дітей не виникає на порожньому місці. Викликати інтерес може якась дрібниця, але й втратити його можна теж через дрібницю».

«Що показувати дітям відповідно до віку? Нам часто здається, що меншим дітям ближчим буде абстрактне мистецтво, оскільки воно «нагадує дитячі малюнки», або що дітям нічого «не скажуть» твори, сюжети яких їм невідомі… Це не зовсім так. Спробуйте. Ви будете здивовані проникливістю дитячого розуму.»


«Як розмовляти з дітьми про мистецтво». Авторка: Франсуаза Барб-Галль, Видавництво Старого Лева.

«Не знаєте? Нічого страшного!». Саме так називається одна з глав цієї книги. Формат «питання-відповідь» і поділ на вікові групи роблять читання легким і цікавим. Автор представляє нам добірку питань, які можуть виникнути у дитини, та що вже там, у будь-якого дорослого — починаючи з того, як полотна потрапляють в музей, і закінчуючи їх вартістю. Докладний аналіз 30 шедеврів не тільки розставить все по поличках, але й змусить вас поглянути на здавалося б очевидні речі зовсім з іншого ракурсу, по-дитячому неупереджено. Ця книга must-have не тільки для батьків, але і всіх, хто хоче легко і просто розібратися в живописі.

На щастя, цифровий вік зробив можливим, навіть легким, відвідування деяких з найвідоміших музеїв у світі, не покидаючи будинку. Ось найкращі з них.



1. Лувр



Лувр — це не тільки один з найбільших у світі художніх музеїв, а й один з найбільш знакових історичних пам’яток Парижа. Музей пропонує безкоштовні онлайн-тури деякими експозиціям з його найбільш важливими й популярними експонатами, такими як єгипетські старожитності. Ви можете оглянути музей на 360 градусів і клацнути на рідкісні артефакти, щоб отримати додаткову інформацію про їхню історію.


2. Національна галерея мистецтва


Національна галерея мистецтв, заснована в 1937 році, вільна і відкрита для широкої публіки. Для тих, хто не перебуває у Вашингтоні, створені віртуальні тури по галереї та експонатам. Там ви зустрінете шедеври Вермеєра, Рембрандта, Моне, Ван Гога, да Вінчі. А східна будівля зберігає твори сучасного мистецтва: Пікассо, Матісса, Уорхола.


3. Британський музей


З колекцією, яка нараховує понад вісім мільйонів об’єктів, Лондонський Британський музей робить частину своїх експонатів доступними для перегляду в Інтернеті, зокрема «Kanga: Textiles From Africa» та «Об’єкти з римських міст Помпеї і Геркуланум». Музей також об’єднався з Інститутом культури Google, щоб запропонувати віртуальні тури за технологією Google Street View.


4. Смітсонівський національний музей природної історії


Національний музей природної історії штату Вашингтон, один з найбільш відвідуваних музеїв у світі, пропонує ознайомитися з його скарбами завдяки віртуальній екскурсії. Глядачі опиняються у ротонді та зможуть подорожувати усіма кімнатами (огляд 360 градусів), включаючи Зал ссавців, Зоопарк для комах і Динозаврів, та Зал Палеобіології.


5. Музей мистецтва Метрополітен



Один з найбільших і четвертий за відвідуваністю художній музей світу. У музеї зберігаються понад два мільйони творів образотворчого мистецтва, але вам не потрібно бути в Нью-Йорку, щоб насолоджуватися ними. На сайті музею представлена онлайн-колекція та віртуальні екскурсії, завдяки яким ви зможете побачити найбільш дивовижні твори, такі як роботи Вінсента ван Гога, Джексона Поллока та Джотто ді Бондоне. Крім того, «Метт» також співпрацює з Інститутом культури Google, щоб зробити ще більше творів мистецтва (які не відображаються у власній онлайн-колекції), доступними для перегляду.


6. Театр-музей Далі


Розташований у місті Фігерас в Каталонії, Іспанія, театр-музей Далі цілком присвячений мистецтву Сальвадора Далі. Музей, до створення якого він сам доклав руку, по істині витвір мистецтва. Заплутані лабіринти, тераси і сцени — завдяки інтерактивній версії ви можете спостерігати лише малу частину всієї краси. Тут є багато приміщень та експонатів, що оточують кожну епоху життя та кар’єри Далі, а сам художник похований тут.


7. Музеї Ватикану


Головний католицький музей світу. Духовний і культурний центр. Неможливо передати в відеозйомці або на фото всієї краси і величі цього місця. У музеях Ватикану функціонує велика колекція найважливіших витворів мистецтва та класичних скульптур, куратором яких був Папа протягом багатьох століть. Тільки уявіть, ви зможете побачити шедевральну стелю Сікстинської капели, створену Мікеланджело.


8. Третьяковська галерея


Завдяки купцеві Третьякову світ побачив найбільші шедеври образотворчого мистецтва Російської імперії. Іконопис Андрія Рубльова, картини найбільших російських художників ХІХ століття, портрети відомих письменників і поетів, знайомі нам із дитинства з підручників з літератури. І, звичайно ж, дивовижний і неповторний зал Врубеля та багато іншого.


9. Ермітаж



Ермітаж називають Лувром Західної Європи. Цей палац бачив розквіт і падіння імперії, й зберігає в своїх залах безліч надбань світової історії та мистецтв. Відвідувачі сайту матимуть можливість розглянути основні колекції та експозиції цієї величної споруди та дізнатися про історію та архітектуру палацу.


10. Музей мадам Тюссо


Подивитися зблизька на відому особистість звичайним людям було цікаво завжди. Цю схильність дуже вдало перетворила в прибутковий бізнес мадам Тюссо ще 200 років тому. Тепер же честю, не меншою, ніж іменна зірка на Алеї зірок, вважається наявність власного двійника в цьому знаменитому музеї.


GOOGLE ART PROJECT


Щоб допомогти своїм користувачам знаходити та переглядати важливі твори в Інтернеті з високою роздільною здатністю та деталізацією, компанія Google співпрацювала з більш ніж 60 музеями та галереями з усього світу, щоб архівувати та документувати безцінні предмети мистецтва та забезпечити віртуальні екскурсії музеями за допомогою технології Google Street View. У арт-проекті Google представлено образотворче мистецтво з Білого дому, Музею ісламського мистецтва в Катарі та навіть вуличне мистецтво Сан-Паулу з Бразилії. Ознайомтеся з повним списком музеїв, які ви можете відвідати через проект Google Art Project та Інститут культури Google.







Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук