Топ-15 цікавих справ, які потрібно зробити з дитиною за літо


Опубліковано 02 Липень 2019 о 12:25

Блог Діти в місті Тернопіль >  Батьківство  >  Топ-15 цікавих справ, які потрібно зробити з дитиною за літо


Топ-15 цікавих справ, які потрібно зробити з дитиною за літо

Що б такого зробити, щоб літній відпочинок запам’ятався надовго та подарував дітям незабутні емоції? Поїхати на море? Піти в гори? Поїхати за кордон? Ми знаємо як мінімум 15 економних, а іноді й безкоштовних активностей, які перетворять літо на суцільне свято.

«Діти в місті» склали список занять, які сповнять літні дні новими справами і емоціями. Після таких канікул діткам точно буде що розповісти друзям, і школярі зможуть вільно написати твір на тему: «Як я провів літо». То що ж треба встигнути зробити за літо?


Приготувати морозиво


Освіжаюче морозиво — це чи не найголовніший атрибут літа, який полюбляють всі, незалежно від віку. Але морозивом можна не тільки ласувати. Не менш цікавим заняттям буде приготувати своє, оригінальне морозиво. Фантазуйте, експериментуйте та створюйте цей літній смаколик за власними рецептами. Головне — щоб було прохолодно й смачно.


Вам на допомогу може прийти наша добірка оригінальних рецептів морозива.


Запустити повітряного змія


Незаслужено забута забава останнім часом знову набирає популярність. Для запуску підкорювача неба вам знадобиться сам змій (купований або саморобний), відкритий майданчик без дерев і ліній електропередач, хоча б слабкий вітер і гарний настрій.


Влаштувати кольорові розваги



Іноді нашому життю не вистачає яскравих кольорів, і ми знаємо, як виправити цю ситуацію. Влаштуйте кольоровий гармидер — малюйте фарбами за допомогою ніг та рук, створіть полотно, закидавши його кульками з фарбою, влаштуйте кольорові баталії та запрошуйте друзів на фестиваль фарб.


Сходити на сімейний пікнік


Коли ще, як не влітку, організувати сімейний пікнік? Наберіть у корзину смаколиків та вирушайте на природу — у парк, ліс або до річки. Головне — подалі від міської метушні.


Зіграти у комп’ютерні ігри


Здивовані, що цей пункт є в нашому переліку? «Та я й так дитину від комп’ютера відтягти не можу, а тут ще ви таке радите»? А ви спробуйте зіграти разом з дитиною в її улюблену гру, і хто знає, може вам сподобається. Важливо те, що це зблизить вас із дитиною, адже ви покажете, що вас цікавить її життя та захоплення. Та крім того, це може допомогти вам краще розуміти своє чадо.


Спекти ягідний пиріг



Літо — найкращий час для того, щоб спекти смачнезний ягідний пиріг та пригостити близьких.


Експериментувати


Всі знають про колу і соду в теорії? А ось якщо спробувати на практиці, то стане зрозуміло, чому діти не перестануть це робити ніколи, незважаючи на всі заборони! В Інтернеті багато рецептів для дослідів, а за вікном досить тепло, щоб експериментувати на вулиці й тим самим уберегти ваші дорогі шпалери і плитку від ненавмисних пошкоджень.


Кататися на роликах


На роликах, велосипеді, самокаті, скейті — на чому тільки забажаєте можна й треба кататися влітку. І не бійтеся, що діти отримають купу синців та подряпин, адже це неминучий етап дитинства.


Головне — подбати про всі атрибути безпеки та навчити дитину правилам дорожнього руху.


Влаштувати квест



Влаштуйте міський квест. Для цього потрібно пройти по знайомій вулиці, уважно відзначити всі деталі, трохи почитати про історію місця, а потім сформулювати питання-загадки. Пошук відповідей на десяток запитань допоможе дитині інакше подивитися на давно знайомі місця, та дізнатися багато нового про своє рідне місто.


Ходити на пляж


Маст-хев літнього відпочинку — це пляж. Крім очевидної користі від активних розваг на пляжі важливо й те, що ці ігри позитивно впливають на сенсорний розвиток, дрібну моторику та загальний стан дитячого організму. Тож пакуйте панамки, крем для засмаги та гайда на пляж.


«Діти в місті» підготували для вас ігри на пляжі, які стануть справжнім порятунком для кожної мами.


Поїхати на дачу


Якщо у вас є дача, або бабуся й дідусь, які живуть у селі, обов’язково заплануйте поїздку до них у гості. Адже на дачі можна робити купу цікавих справ, які не можна робити в місті. Наприклад, побудувати халабуду, яку так люблять всі діти. А ще можна голосно кричати, бігати без перестанку, ходити босоніж та купатися у річці.


Зварити варення



Спробуйте зварити варення з несподіваних інгредієнтів. Чи вийде варення з пелюсток троянд або апельсинове варення з кабачками? А джем з кавунових кірок? Діти із захватом збиратимуть ягоди та фрукти для варення, адже так цікаво наварити багато-багато варення, розкласти його по маленьких баночках, і холодними зимовими вечорами пити чай з домашнім заготовками.


Читати


Для малечі читайте вголос, психологи стверджують, що це об’єднує. З більш дорослими дітками одночасно читайте? і обговорюйте одні й ті ж книги; радьте дитині тексти, які вразили вас; читайте те, що зацікавило її — так ви непомітно формуєте міцні стосунки та наповнюєте внутрішній світ дитини.


Влаштувати кемпінг


Влітку відкриваються шикарні можливості для походів. У вас вихідні, а дитині не треба поспішати на гуртки і робити уроки. Навіть без походу, на нудній дачі ніч в наметі — ціла пригода! Не забувайте про багаття, печену картоплю та смажений на вогні зефір.


Зробити відеоролик для соцмереж


Нецікаво передивлятися мільйон фотографій про відпустку, а ось якщо ви допоможете дитині змонтувати з ваших вражень симпатичний ролик, і поділитися ним з друзями в соціальних мережах — то в батьківську карму додасться пара плюсів.


У вас є що додати? Діліться своїми ідеями у коментарях.






Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук