Топ-10 ідей для спільного проведення часу вдома


Опубліковано 14 Лютий 2020 о 15:00

Блог Діти в місті Тернопіль >  Топ-10 ідей для спільного проведення часу вдома


Топ-10 ідей для спільного проведення часу вдома

Photo: Pexels


Цього року зима не радує нас сніжною погодою. Часто веселощі на вулиці в сонячну погоду змінюються раптовим вітром або дощем, і доводиться повертатися додому. Виникає нагальна проблема - чим зайняти дитину вдома. А якщо ще й карантин оголосили?

«Діти в місті» придумали для вас 10 простих, недорогих і захоплюючих занять для дітей, які можна організувати прямо вдома.


Граємо разом


У більшості дітей в період з 5 до 12 років накопичується величезна кількість настільних ігор, багато з яких припадають пилом на полицях. Вихідний з сім'єю - класний привід дістати всі ігри та пограти в кожну з них. Можна навіть влаштувати турнір, записуючи переможців на кожному етапі.

Ігри не обов'язково повинні бути настільними. Можна придумати свої власні забави. Наприклад, купити різнокольорові печива і зіграти ними в шашки. Або влаштувати імпровізовану гру Джанго, нарізавши брусочки з губок для миття посуду. Також можна пограти в хованки, якщо габарити квартири дозволяють.


Готуємо разом



Спільне приготування їжі може стати традицією. Photo: Pexels


Багато мам використовують вихідний день для того, щоб приготувати їжу на весь тиждень. Приготування їжі завжди можна перетворити на захоплюючу гру. Придумайте історію, розподіліть обов'язки, довірте вашим дітям прості, але важливі завдання. Не бійтеся залучати до приготування їжі хлопчиків. Пам'ятайте, що більшість видатних шеф-кухарів - чоловіки.


Творимо разом


Вихідний день - найкращий час для творчих занять. При цьому не обов'язково, щоб творчістю займалася тільки дитина. Спробуйте робити це разом. Малюйте, ліпіть з пластиліну та тіста, вирізайте, створюйте цікаві вироби, вишивайте, малюйте картини з піску. Варіантів багато. Вам залишилося вибрати той, який підійде вашій родині.


Відпочиваємо разом


Гарна традиція - влаштовувати на вихідних сімейний перегляд фільмів. Це прекрасний вид відпочинку, особливо, якщо підійти до нього творчо. Приготуйте закуски і напої, влаштуйте зручні місця для перегляду фільму. Якщо у вас є проектор або великий екран, обов'язково дивіться фільм на ньому, щоб було відчуття, ніби ви в кінотеатрі.


Вибрати фільм для перегляду ви можете за допомогою нашої добірки: топ-10 кращих диснеївських історій на новий лад


Читаємо разом



Привчати дитину до читання потрібно з дитинства. Photo: Pexels


Якщо в будні дні у вас не вистачає часу на читання, не забувайте приділяти увагу цьому важливому заняттю на вихідних. Ви можете читати книжку дитині, якщо вона маленька, або влаштувати спільне читання, якщо дитина вже вміє самостійно читати. Обов'язково влаштовуйте обговорення прочитаного. Це не тільки закріплює в пам'яті матеріал, але й тренує мовлення.


Веселимося разом


На вихідних нерідко хочеться зануритися в пасивний відпочинок, але якщо ви людина енергійна, веселе проведення часу прийдеться вам до душі. Влаштуйте танцювальну вечірку: розучіть кілька рухів або цілий танець. Також можна влаштувати імпровізований концерт. Нехай дитина співає, танцює, читає вірші. Підійдіть до цього дня з фантазією - придумайте костюми і декорації. Пам'ятайте, що саме такі дні з дитинства малюк запам'ятовує назавжди.


Дуркуємо разом


Іноді дорослим корисно забувати про те, що вони дорослі та включатися в дитячі ігри. Це корисно не тільки для ваших дітей, а й для вашого психічного здоров'я. Дозволяйте собі іноді від душі подуріти з малюками. Можна влаштувати бої подушками, побудувати курінь з ковдр або лабіринт з предметів меблів.

Запишіть жартівливе відео з дитиною, вдягніться у казкових персонажів або розіграйте кого-небудь із знайомих. Трохи доброго хуліганства нікому не завадить.


Вчимося разом



Придумайте захоплюючі завдання для вашого малюка. Photo: Pexels


Звичайно, вихідний - це час для відпочинку, але це не привід забувати про навчання. Тим більше, що на вихідних ви можете приділити увагу речам, яким не вчать у школі. Подивіться захоплюючі документальні фільми про тварин, прочитайте цікаві історичні факти, потренуйте логіку і дикцію. Намагайтеся розвивати вашу дитину в різних напрямках, адже в дорослому житті їй можуть знадобитися будь-які навички.


Експериментуємо разом


Експерименти - це не тільки цікаво, але і дуже корисно. У книгах та інтернеті можна знайти десятки простих експериментів, які покажуть вашій дитині, як влаштований навколишній світ.

Експерименти - це справжній тренд останніх років. Ті ж слайми, які так люблять діти, теж робляться шляхом змішування декількох інгредієнтів. Підготуйтеся до вихідних заздалегідь, закупивши всі необхідні речовини для того, щоб цей день став незабутнім.


Читайте також: Чому слайми стали трендом, чи небезпечні вони для здоров'я дітей? Бонус: рецепт слайма в домашніх умовах


Мріємо разом



Photo: Pexels


Вміти мріяти, уявляти собі майбутнє - це важлива і потрібна навичка для будь-якої людини. Люди, які вміють мріяти, як правило, досягають більшого, ніж ті, хто реально дивиться на навколишній світ. Учіть дитину мріяти. Ви можете разом зробити карту бажань, вирізавши з журналів або просто намалювавши речі, про які мріє малюк. Також ви можете разом спланувати вашу відпустку: подивитися в інтернеті місця, куди ви можете відправитися, ознайомитися з відеооглядами.


Ритм сучасного світу настільки швидкий, що часто ми не встигаємо помітити, як наші діти виростають. Використовуйте вихідні, щоб провести час з найріднішими.






Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук