Як відзначити день народження дитини вдома: корисні лайфхаки для батьків


Опубліковано 24 Квітень 2020 о 10:00

Блог Діти в місті Тернопіль >  Батьківство  >  Як відзначити день народження дитини вдома: корисні лайфхаки для батьків


Як відзначити день народження дитини вдома: корисні лайфхаки для батьків

Photo: «Діти в місті»


Карантин – не привід скасовувати День народження дитини. Тим більше, що це свято може стати незабутнім та унікальним вдома, якщо приділити його організації трохи уваги. Карантин тимчасово позбавив нас багатьох улюблених речей, але головне свято ми пропонуємо не пропускати.

«Діти в місті» підготували корисні поради щодо організації вечірки вдома. Ми врахували всі елементи свята, щоб вам було зручніше готуватися.

Залишаємо вам пам`ятку, яка допоможе організувати свято від початку й до кінця. Щоправда, через карантин потрібно буде врахувати деякі зміни. Роль фотографа можна доручити татові. Всім домашнім, у тому числі тваринкам, можна заздалегідь вручити запрошення, а гостям, які будуть приєднуватися онлайн, відправити електронний лист із нагадуванням про свято.  


Інфографіка: «Діти в місті»


Смачна їжа та святковий стіл


Звичайно, жоден День народження не обійдеться без святкового стола та тортика. Враховуючи той факт, що гостей у вас буде мінімум, ви можете поручити складання меню повністю на розсуд іменинника. Приготуйте або закажіть найулюбленіші смаколики вашої дитини.

Діти люблять очима, тому важливо, щоб страви на столі були красивими – такими, щоб їх хотілося одразу відправити до рота. Якщо ваше свято проходитиме в певній тематиці, спробуйте й їжу підібрати відповідну. Або хоча б прикрасити стіл в стилі свята. Для піратського Дня народження підійдуть бутерброди в формі корабля, а для свята в стилі Аліси в країні див – кекси з родзинками та «чарівні зілля».

Обов’язково використовуйте для оформлення столу яскраві кольори. Не зайвим буде прикрасити тарілки та чашки тематичними картинками.


Що можна приготувати на свято:

  • бутерброди і канапе (можна використовувати будь-які інгредієнти);
  • фрукти (нарізка або фігурки);
  • шашлички на шпажці, нагетси;
  • млинці.


Окремим пунктом хотілося б виокремити солодощі, адже саме на цікаві смаколики діти чекають найбільше. Крім святкового торта не зайвим буде побалувати дитину тематичними пряниками, желе, карамельними квітками або звірятками.


«Солодощі Щастя»



Photo: «Солодощі Щастя»


Діти так люблять усілякі коробочки із сюрпризами! А якщо це коробочка із солодощами, то море приємних емоцій гарантовано. В них можна знайти гарний пряник чи печиво, зефір і маршмелоу на натуральних фруктово-ягідних пюре, ніжне пташине молоко, хрумкі безе, яскраві та неймовірно смачні макарони, а ще кейк-попси у вигляді ескімо на паличці.

Та найцікавішим доповненням такого солодкого боксу стануть льодяники із ізомальту, корисного цукрозамінника, який не викликає карієсу у дітей. Такі цукерки можуть бути доповнені картинками улюблених героїв або ж зроблені у вигляді брязкальця, в середині якого знаходиться різнокольорова посипка. Тож така коробка ласощів стане незабутнім подарунком для маленького іменинника та його друзів! 


Замовити коробочки можна на сторіночці в Інстаграм



В якості експерименту, можна залучити дитину до приготування святкової їжі. Допоможуть вам у цьому різні кулінарні майстер-класи, які можна знайти онлайн, або замовити в розважальних студіях. Найпростіше, що можна приготувати з малими – це піца. Заздалегідь приготуйте тісто і наріжте начинку, а формувати піцу дозвольте імениннику.


Рецепт тіста для піци:

  • борошно - 2 склянки;
  • дріжджі (швидкі) - 5 грамів;
  • сіль, цукор - за смаком;
  • оливкова олія - 2 ст. ложки.


Просійте борошно, додайте в нього дріжджі, сіль і цукор. Влийте близько 150 мл теплої води, попередньо додавши до неї оливкову олію. Замішуйте тісто. Воно повинно вийти м'яким і еластичним. Тісто має настоятися в теплому місці близько 40 хвилин.


Оригінальні подарунки та несподівані сюрпризи


Звичайно, жоден день народження не проходить без подарунків. Велика вдача, що зараз більшість ігор та різноманітних подарунків для дітей доступні для заказу онлайн. Є діти, які точно знають, що вони хочуть отримати у подарунок, але що робити, якщо ідей немає? Або якщо хтось з родичів хоче передати вітання малюкові дистанційно.

В такому випадку на допомогу прийдуть незвичайні подарунки, які подарують справжні незабутні емоції. Сьогодні дуже багато магазинів та агентств розробляють свої авторські подарунки, покликані перетворити свято дитини в справжню казку. Дитина зможе зануритися в атмосферу улюбленої гри, забувши про те, що цього року день народження доведеться святкувати без друзів. 


Квест від Уніквест. Грай. Живи


Photo: Уніквест


В живих квестах від Уніквест ви знайдете все для незабутнього свята:

  • сюжетна пригода, що захоплює з перших хвилин;
  • реквізит, який приховує секрети і несподіванки;
  • живий супровід майстра гри;
  • цікаві знахідки та омріяний сюрприз наприкінці гри.


Живий квест сьогодні набуває популярності як серед дітей, так і дорослих, оскільки поєднує активний та інтелектуальний відпочинок. Стати учасником квесту можна тоді, коли душа просить емоцій! І зовсім не обов’язково для цього чекати святкової нагоди.


Вихідні? Канікули? Просто хороший день? Команда Уніквест підготує та організує для вас квест-пригоду у будь-який день року!

  • Крок 1. Обирайте сюжет
  • Крок 2. Бронюйте дату і час
  • Крок 3. Збирайте команду

І вперед – назустріч драйву та емоціям!

А під час карантину креативна команда Уніквест пропонує цікаву альтернативу: так званий printable квест, тобто квест, матеріали якого достатньо вивести на друк, розрізати та упакувати згідно інструкції, а також розкласти в домі. Це – чудова нагода корисно організувати дозвілля дітей вдома, поки можливість гуляти та розважатись надворі є обмеженою.

Таким квестом батьки можуть скористатись навіть тоді, коли за віконом негода. Або ж коли є бажання нестандартно вручити подарунок, тобто перетворити на маленьку пригоду процес привітання іменинника.


Усі цікавинки про живі квести від Уніквест можна дізнатись зі сторінок у соцмережах: Facebook та Instagram.

А якщо вас цікавить індивідуальний сценарій квесту чи особливі умови проведення (віртуальний супровід, святкове оформлення з використанням тематичного реквізиту), звертайтесь за телефоном або у Viber:

+380 (67) 801 43 60

+380 (66) 645 46 78


JoyArt



Photo: JoyArt


Під час карантину дітям дуже легко втратити інтерес до звичайних ігор, проте є вихід: розвивати свої творчі здібності у новому напрямку.

Основою дитячого розвитку є творчість, яка бере свій початок з раннього дитинства.

Інтернет-магазин JoyArt допомагає розвивати фантазію та творчі здібності вашої дитини за допомогою розфарбовування гіпсових фігурок. В асортименті магазину велика кількість фігурок улюблених персонажів для хлопчиків та дівчаток, веселі фігурки-скарбнички, а також подарункові набори для творчості, до складу яких входять фарби і пензлик.

Великий асортимент магазину дозволить вам обрати гіпсового героя на будь-який смак для дитини будь-якого віку. Всі фігурки виготовлені з екологічно чистої сировини і призначені для дітей віком від 3 років.

Спробуйте малювати разом всією сім’єю! Дивовижний творчий процес захопить вас не на одну годину. Також влаштуйте сімейні змагання на найоригінальніше кольорове рішення.

В результаті ви отримаєте неймовірно яскравий образ, який створить ваша дитина.

Гіпсові фігурки стануть улюбленими розвиваючими іграшками для дитини і подарують незабутню подорож у світ дитячих фантазій!


Телефон:

  • +380 (93) 352 03 96 (Viber)


Link-link cat



Photo: Link-link cat


Врятуймо батьків під час карантину! Саме їм зараз найскладніше.

Дорослі та діти вперше опинилися в ситуації, коли потрібно весь день безперервно працювати, вчитися і жити на спільній території, як на підводному човні. Та якщо старші школярі хоч якийсь час зайняті онлайн-навчанням, то зовсім маленькі непосиди можуть за лічені хвилини повалити весь дім у хаос.

Що робити батькам? Як направити дитячу увагу та іноді просто вибухову енергію на корисні справи?

Познайомте малечу з Link-link cat ─ позитивним мультяшним кошеням. Години спокою для мами і тата забезпечено!

А як бути тим, у кого дітей двоє, чи троє? Супер! Тоді гра у великому колі буде ще більш захопливою!

Link-link cat ─ це інтерактивна іграшка. Вона одразу вражає незвичайною функцією відтворення звуків. На лапках котика є чутливі сенсори. Якщо торкнутися до них одночасно, то звучатиме обрана мелодія. Дитина може не тільки повторити мотив, а й створити власний! З цим завданням впорається навіть малеча 3-х рочків. Треба тільки обрати свій ритм.



Photo: Link-link cat


І це ще не все! В грі можуть приймати участь до 10 гравців! Візьміть один одного за руки і котика за лапки, торкніться руки того, хто опинився поруч ─ заграє мелодія. А якщо торкнутися щічки, чи носика? Спробуйте! WOW-ефект та позитивні емоції гарантовано!  

Link-link cat має приємний колір. Обирайте: ніжний рожевий чи трендовий блакитний. Іграшку приємно тримати в маленьких ручках і всюди брати з собою. Навіть в ліжко! Натисніть на усміхнену мордочку кошеняти, і воно засвітиться м’яким світлом, яке оберігатиме солодкі сни малюка.



Video: Link-link cat


А ще Link-link cat вміє розмовляти! Скажіть щось приємне і кошеня запам’ятає Ваші слова. В будь-який час малюк зможе почути Ваш голос, чи створити своє послання.

Приєднуйтеся до нас у Фейсбук.


Телефон:

  • +380 (66) 094 65 66

Email:

Адреса:

  • м. Київ, пр-т Палладіна 32, офіс 407


У пошуках подарунків вам можуть бути корисні наші добірки:



Оформлення місця проведення


Не варто відмовлятися від прикрас, адже вони здатні створити святковий настрій. Особливо, коли мова йде про святкові кульки, костюми та різні цікавинки для свята. Частину декору можна зробити власними руками, а частину – замовити в спеціалізованих магазинах.


Чим можна прикрасити кімнату дитини:

  • гелієвими кульками;
  • гірляндами та прапорцями;
  • плакатом з фотографіями дитини;
  • квітами з паперу;
  • коробками з подарунками;
  • фото зоною власного виробництва.


Дизайнери радять обирати для оформлення не більше трьох кольорів, які підходять до тематики свята. Перерахувати всі можливі елементи декору та оформлення свята просто неможливо, тому пропонуємо вам надихнутися величезним асортиментом в магазинах, які спеціалізуються на святах.


Оригінальне привітання від друзів та сім`ї


І звісно не забуваємо про привітання! Обов’язково організуйте для дитини привітання від її друзів та близьких онлайн. Ви можете розробити цілу програму заходу, коли малюку кожні 20 хвилин буде телефонувати новий гість. Вечірку можна зробити тематичною, в стилі якоїсь казки або гри (з відповідними костюмами і декоруванням). Лише уявіть, як зрадіє ваша дитина, коли вся сім`я одягне костюми і прийматиме участь у дитячих забавах та іграх. Активний день народження з батьками запам’ятається дитині як один з найщасливіших днів у житті.

Зазвичай, батьки знають найпотаємніші мрії дитини. Спробуйте згадати, що ваш малюк любить найбільше, та влаштувати це на його день народження. Звичайно, карантин обмежує нас у багатьох моментах, але варто проявити фантазію - і все вийде.

Якщо у вас немає часу на підготовку сценарію, можна замовити професійних аніматорів, які привітають дитину онлайн та пропишуть сценарій для вашого свята. Це стане справжнім сюрпризом для малюка.



Ідеальне свято для дитини створити дуже легко. Найголовніше, щоб поряд були люблячі батьки та близькі люди. Навіть подарунки не такі важливі, як увага та любов. Тому включайтеся у підготовку ідеального свята, яке ваша дитина ніколи не забуде.


Читайте також: чим зайняти дітей у незаплановані вихідні? 





Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук