Карантин вихідного дня: про що слід подбати наперед


Опубліковано 19 Листопад 2020 о 10:10

Блог Діти в місті Тернопіль >  Карантин вихідного дня: про що слід подбати наперед


Карантин вихідного дня: про що слід подбати наперед

Photo: Freepik


Перший локдаун вихідного дня вдарив по найболючішим місцям всіх батьків. Бо ж погодьтеся, просидіти вдома з дітьми всі вихідні — сумнівне задоволення. За рік самоізоляції ми вже встигли зробити генеральне прибирання, чотири рази, тричі розібрати шафу, передивитися всі фільми та перечитати всі книжки.

Для того, щоб карантинні вихідні пройшли затишно та насичено, пропонуємо вам перелік речей, про які варто подбати наперед.


Що зробити


Вам знайома ситуація, коли ви зупиняєтеся перед дверима магазину, і розумієте, що він закритий на карантин. Або через напружений графік не можете потрапити на прийом до лікаря? Цього можна уникнути, якщо подбати про такі речі наперед.


Налагодити зв’язок із сімейними лікарем та педіатром


Якщо ви відвідували лікарню у карантинний період, то ви маєте розуміти наскільки навантажені лікарі, і як важливо заздалегідь домовлятися про прийом. Тримайте контакт з педіатром, щоб у разі необхідності ви легко могли отримати консультацію.

Порадьтеся з лікарем щодо алгоритму дій у разі погіршення самопочуття. Запитайте про симптоми, за появою яких варто слідкувати та про ліки, які мають бути у вашій аптечці.


Провести дослідження власного району


Photo: Freepik


Так, розважальні центри, кафе, ресторани, кінотеатри не працюють і можна сидіти вдома та бідкатися з цього приводу. Або запропонувати дітям дослідити ваш район. Можливо за рогом вашого будинку розташувався затишний парк. Або через дорогу від вас є чарівна алея з комфортними лавками і маленькою кав’ярнею, в якій роблять какао з собою. А може прямо під вікнами вашої квартири є велосипедна доріжка, просто створена для роликових ковзанів? У будь-якому разі ви отримаєте користь від прогулянки.


Як відпочинок на свіжому повітрі впливає на дітей читайте у нашій статті «Користь від прохолоди, або чому осінь — не привід відмовлятися від прогулянок?»


Подбати нарешті про потужний інтернет вдома


Віддалена робота батьків, Zoom-уроки старших дітей, мультики для молодших, відеонаради — ваш роутер справляється з навантаженням? Можливо саме час подбати про потужний роутер і забути про зависання та переривання зв’язку?


Створити дошку планування


В цей непростий час важко планувати на місяць чи два наперед, але будування короткочасних планів додає впевненості в завтрашньому дні, якої, погодьтеся, зараз дуже бракує. Створіть вдома дошку, на якій кожен член родини може написати заняття для найближчого вікенду. Наприклад, спекти імбирне печиво, пограти в «Монополію», подивитися нові фільми чи мультики. Не так важливо чим саме займатися, головне — робити це всією родиною.


Що купити


Настільні ігри


Photo: Freepik


«Монополія», «Дженга», «Манчкін», «Scrabble» — ці та інші круті настолки однозначно варто придбати, адже вони об’єднують всю родину за грою. Крім очевидної користі у вигляді чудово проведеного часу, настолки розвивають увагу, пам’ять, спостережливість та збільшують словниковий запас.


Більше про новинки читайте у нашій статті: «Цікаві настільні ігри: у що грати й де купити»


Книжки для сімейних читань


Погодьтеся, який може бути карантин без теплих та затишних книжок. А тим більше восени, коли так і хочеться загорнутися в теплу ковдру та читати зворушливі історії.


Ми саме підготували для вас осінні новинки: «Осінні читання: 5 нових дитячих книжок»
Або вас зацікавить інша добірка: «Читаємо перед сном: топ-7 книг, які має прочитати кожна дитина»


Ми не даремно назвали цей пункт сімейними читаннями, бо відібрати в дитини гаджет обмінявши його на книжку, а самому втупитись в свій — ми не про це. Ми про родинні читання, про колективний вибір книжки, про читання по черзі. Ми говоримо про атмосферу родинного тепла, задоволення від такого проведення часу.


Вовняні нитки


Думаєте, ми порадимо вам займатися в’язанням? Тільки якщо вам самим цього хочеться. Насправді ми хочемо вам розказати, як зайняти дітей на цілий день. Просто дайте їм вовняні нитки різних кольорів, лист картону та ножиці й запропонуйте їм робити помпони. Переглянувши це відео ви й самі навчитеся й дітям допоможете. А якщо дітям сподобається творчість з нитками, а це практично гарантовано, ви можете переходити на наступний рівень. Адже варіанти поробок з ниток для в’язання обмежуються лише вашою уявою — картини, новорічні прикраси, об’ємні фігури пташок та звірів, ляльки, дівчачі прикраси й навіть домашні килимки.


Конструктори


Скільки конструкторів не мала б ваша дитина — завжди потрібен ще один. А тим більше що вони зараз такі крутезні, що хоч сам сідай та складай. І це, до речі, непогана ідея.


Ми знаємо, які конструктори полюбить не тільки ваша дитина: «Незвичайні конструктори, від яких шаленіють навіть дорослі»






Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук