Імбирне новорічне печиво: топ-5 перевірених рецептів
Опубліковано 03 Грудень 2021 о 10:00
Блог Діти в місті Тернопіль > Імбирне новорічне печиво: топ-5 перевірених рецептів
Photo: Freepik
У зимових свят є свій особливий запах — вони пахнуть теплом, затишком та імбирним печивом. Смачні ласощі для дорослих і малят, які ви без зусиль зможете приготувати самі.
Імбирне печиво можна повісити на новорічну ялинку, воно стане одночасно і прикрасою, і ласощами для дітей, а аромат імбирних пряників створить неповторну чарівну атмосферу свята.
Спекти імбирне печиво тільки на перший погляд завдання не з легких, насправді процес приготування та випічки досить простий та займає небагато часу, а прикрашання пряників можна перетворити в сімейну розвагу.
Рецептів імбирних пряників багато, більшість з них досить схожі. «Діти в місті» знайшли для вас ідеальні, перевірені мамами рецепти, які ми готові порадити — з ними «перший млинець» точно не буде комом.
№ 1
Photo: Freepik
Інгредієнти:
- борошно 140 г (пшеничне ц / з);
- мед 40 г;
- вершкове масло 20 г;
- яйце 1 шт;
- імбир сушений 1/2 ч.л.;
- кориця 1/2 ч.л.;
- розпушувач 1/2 ч.л.
Приготування:
Всі інгредієнти змішуємо, вимішуємо тісто і відправляємо в холодильник на 20–30 хвилин.
Розкачуємо тісто в тонкий пласт, формуємо печиво спеціальними формочками або просто ножем.
Відправляємо в попередньо розігріту до 180 гр духовку приблизно на 10 хвилин. Але дивіться по своїй духовці, може знадобиться більше або менше часу.
Для прикрашання використовуємо глазур (цукрова пудра, трохи води і лимонного соку, все змішати в густу масу).
№ 2
Photo: Freepik
Інгредієнти:
- мед 165 г (можна і штучний);
- цукор 100 г;
- вершкове масло 125 г;
- яйце 1 шт;
- кориця 1 ч. л.;
- мелений імбир 1.5 ч. л.;
- мускатний горіх 0.5 ч. л.;
- перець чорний мелений запашний 0.5 ч. л.;
- сода 0.5 ч. л.;
- борошно 500 г (половина пшеничне, половина житнє).
Приготування:
У сотейник викласти мед, цукор і всі спеції. Поставити на вогонь і довести до кипіння (постійно помішуючи) на маленькому вогні.
Як тільки закипить, тримати на плиті ще хвилину. Зняти з вогню і додати соду, добре вимішати, потім додати холодне вершкове масло перемішати і додати яйце, вимішати.
В кінці поступово додаємо борошно, (частинами) борошна може піти менше! Тісто має вийти ніжним, але не прилипати до рук.
Потім шматочок тіста сховати в плівку і покласти в холодильник на пару годин. Розкачати тісто приблизно 4–5 мм вирізати печиво і викласти його на пергамент.
Випікати 180 гр приблизно 10–18 хвилин, в залежності від вашої духовки.
№ 3
Photo: Freepik
Інгредієнти:
- 100 г цукру;
- 170 г меду;
- 2 ч.л. меленого імбиру;
- 1/2 ч.л. запашного перцю;
- 1,5 ч.л. кориці;
- 1/2 ч.л. меленої гвоздики;
- 2 ч.л. соди;
- 130 г вершкового масла 82,5 % (м’яке);
- 1 яйце;
- 500–550 г борошна.
Приготування:
Розігріваємо духовку до 180С.
У сотейнику доводимо до кипіння цукор, мед і всі спеції.
Знімаємо з вогню, додаємо соду і розмішуємо, суміш буде пінитися.
Злегка охолоджуємо і додаємо м’яке вершкове масло, яйце і борошно, вимішуємо тісто, формуємо кулю.
Присипаємо робочу поверхню борошном, розгортаємо тісто завтовшки 4–5 мм і формочками вирізаємо печиво. Викладаємо на деко, застелене пекарським папером і випікаємо 10–20 хвилин при 180С.
№ 4
Photo: Freepik
Інгредієнти:
- цукор 100 г;
- мед 160 г;
- кориця 1 ч.л.;
- імбир 1.5 ч.л.;
- сода 2 ч.л.;
- масло вершкове 120 г;
- борошно 400 г.
Приготування:
Змішуємо в каструлі спеції, цукор і мед.
Після закипання тримаємо 3 хвилини на повільному вогні до розчинення цукру.
Знімаємо з вогню. Додаємо соду, розмішуємо. Суміш почне підніматися.
Додаємо масло, суміш опуститься.
Остудити до температури нижче 60 градусів. Додаємо яйце.
Додаємо більшу частину борошна. Вимішуємо тісто на столі.
Кладемо в пакет і в холодильник на півгодинки.
Тісто готове. Розкачуємо і вирізаємо формочками печеньки.
№ 5
Photo: Freepik
Інгредієнти:
- борошно 200 г;
- кардамон 1 ч.л.;
- кориця 1 ч.л.;
- гвоздика 1/2 ч.л.;
- імбир 2 ч.л.;
- сода 1 ч.л.;
- цукор 100 г (коричневий в ідеалі);
- вершкове масло 100 г;
- яйце 1 шт;
- мед 3 ч.л.
Приготування:
Борошно змішати зі спеціями і содою.
Цукор збиваємо з маслом кімнатної температури.
Додаємо яйце і мед (якщо він густий, злегка підігрійте його в теплій воді).
Всипаємо сухі інгредієнти. Остаточно збиваємо.
Загортаємо тісто в плівку і прибираємо на 2 години мінімум в холодильник.
Потім беремо частину тіста, розгортаємо його дуже швидко прямо на пергаменті.
Вирізаємо фігурки. Прибираємо надлишки тесту.
Тісто починає швидко плавитися, намагайтеся, щоб було прохолодніше на кухні.
Надлишки простіше не відривати, а скачувати пальцем в рулет. Перекладаємо пергамент на деко. Ставимо печиво в заздалегідь розігріту до 180С духовку на 5–7 хвилин.