Що робити з дітьми під час карантину: ресурси та поради


Опубліковано 22 Березень 2021 о 10:00

Блог Діти в місті Тернопіль >  Оглядові статті >  Що робити з дітьми під час карантину: ресурси та поради


Що робити з дітьми під час карантину: ресурси та поради

Photo: Freepik


Столиця перебуває у стані повного локдауну з 20 березня до 09 квітня включно. Окремо запровадили суворий карантин Вінниця та Львів.

І ще сім регіонів, за даними експертів Київської школи економіки, потенційно можуть стати червоними, бо там ситуація з коронавірусом погіршується — це Київська, Вінницька, Львівська, Миколаївська, Одеська, Сумська та Хмельницька області.


Ще не встигли ми насолодитися весняним теплом, як знову вимушені йти на карантин. Та це ще й тоді, коли школярі йдуть на весняні канікули. Але не опускайте руки та не піддавайтеся розпачу — ми не залишимо вас наодинці з черговим локдауном. Ми підготували для вас ще більше ресурсів, порад, лайфхаків та діючих способів пережити черговий карантин.


Прогулянки


На щастя перебування на свіжому повітрі не потрапило в перелік заборон та обмежень. Тож діставайте велосипеди та вирушайте на прогулянки, бажано в малолюдних парках. Важливість фізичної активності після зими важко переоцінити, адже необхідна вона всім членам родини, не говорячи вже про дітей. Для міцного здоров’я варто зробити традицією щоденні піші прогулянки.


Більше про це читайте у статті: «Фізпідготовка дітей: чому це важливо і як із цим справи в Україні»


Зоопарки онлайн


Раніше ми писали про найцікавіші екскурсії та заходи, які доступні онлайн, у цій статті ми радимо вам «зводити» дітей у зоопарк. Ваші діти можуть провести час у компанії панд, жирафів, коал та інших цікавезних тварин не виходячи з дому.

The San Diego Zoo — тут дитина може порозглядати мавп, коал, слонів, панд, тигрів, пінгвінів та інших тварин.

Georgia Aquarium’s beluga whales — тут кити, пінгвіни, медузи та інші створіння. Особливо варто подивитися на медуз дорослим. Заспокоює.

Houston Zoo — можна спостерігати за горилами, жирафами, слонами, носорогами і навіть мурахами.

Atlanta Zoo Panda Cam — тут тільки панди, але їх цілком достатньо.

Monterey Aquarium — на стримах ви побачите риб, пінгвінів, черепах, медуз та інших тварин.

Kitten Rescue Sanctuary’s Kitten Cam — це стрим із кімнати з врятованими котиками. Там просто «мі-мі-мі».


Якщо ваші діти вже дуже люблять тваринок, то можна поспостерігати за стримами американських зоопарків. Наприклад, зоопарк міста Цинциннаті, штат Огайо, кожен день у Facebook влаштовує «Домашнє сафарі».

Ось для прикладу відео з параду пінгвінів, ви тільки погляньте які ж милі ці створіння.


Video: Cincinnati Zoo


Подкасти


Для багатьох українців подкасти — це невідома територія, однак слухати їх буває корисно, наприклад, для людей, які не мають часу читати, чи дивитись відео. Крім того, є люди, аудіали, які краще сприймають інформацію на слух. Тож якщо ваша дитина аудіал, а ще й непогано знає англійську мову та хоче її підтягнути, маємо для вас добірку цікавих подкастів.


Story Pirates (Історія піратів)

Цей подкаст просто веселий. В його епізодах багато музики і вони завжди дивують.

Родзинка цього подкасту в тому, що ідеї для кожного епізоду пишуть діти, які відправляють їх в редакцію в надії побачити свої історії, втілені в життя групою професійних акторів, оповідачів і коміків.


Hero Hotel (Герой готелю)

У цьому фантастичному, комедійному, пригодницькому подкасті слухачі знайомляться з чоловіком, який працює в готелі своєї бабусі для супергероїв.

Коли монстри та лиходії вриваються в готель, поки герої перебувають у відпустці і не хочуть нічого робити, цей чоловік і його кіт рятують ситуацію. У цьому багато сміху та інших цікавинок.


Brains On! (Увімкни мозок!)

Це обов’язковий подкаст для тих дітей, які дуже люблять пізнавати світ.

Кожен епізод присвячений тому, як і чому все працює, звідки береться і багато іншого. Теми дуже широкі, тому ви точно зможете знайти там щось цікаве для своєї дитини.


Animal Safari (Сафарі з тваринами)

Цей подкаст допоможе дізнатися більше цікавих фактів про тварин.

Наприклад, юні слухачі почують про найщасливішу кішку в світі та які звуки видають милі, пухнасті коали. Також цей подкаст розповідає цікаві факти про території, на яких живуть тварини.


Вам може бути корисно: «Як батьки можуть допомогти дитині вивчити англійську?»


Photo: Freepik


Є й україномовні подкасти, які буде цікаво послухати й школярам, й їхнім батькам.


Буде тобі наука

Подкаст від авторів науково-популярного журналу «Куншт» про науку. У фокусі подкасту — космос, медицина, фізика й технології. Окремі епізоди тут начитали селебріті, серед яких Тарас Тополя, Христина Соловій, Ірма Вітовська та інші.


Якщо ваші діти цікавляться наукою, вас зацікавить наша стаття: «Просто про складне: як розказати дитині про природні явища. Поради та прості досліди»


Це зробила вона

Скільки видатних українських науковиць, художниць, письменниць та спортсменок ви можете назвати, не заглядаючи в Гугл? Насправді, їх сотні. Проте часто імена цих жінок невідомі широкому загалу. Досягнення не всіх наших героїнь вивчають у шкільній програмі, хоча внесок цих жінок в історію був вагомим і приголомшливим. Ці подкасти покликані розповісти про життя, відкриття і часто боротьбу українок за право бути рівноправною частиною суспільства.


Мамо_я в IT

На сайті Нової української школи можна прослухати подкасти для учнів про технології та професії у сфері IT.


Статті, які вам можуть стати у пригоді


Щоб допомогти випускникам, радимо вам ознайомитися з нашими статтями:


«ЗНО 2021: все, що потрібно знати про іспити і підготовку до них»
«ЗНО 2021: топ помічників, які допоможуть підготуватися до іспитів»


Не зайвим буде й відпочити всією родиною за переглядом повчального фільму чи цікавого мультику. Ми додаємо наші нові добірки, серед яких ви точно знайдете щось на свій смак.


«Документальні фільми, які варто подивитися з дітьми»
«Топ фільмів про студентські роки для старшокласників»
«11 нових мультфільмів для всієї родини»


Окремою болючою стороною локдауну є переведення на віддалену роботу. Всі мами й тата вже встигли переконатися, що поєднувати роботу з дому та дистанційне навчання дітей вкрай складно. Дієві поради для працюючих мам можна знайти у статті:


«Чим зайняти дитину мамам, які працюють вдома».


Пережити цей локдаун буде значно легше, якщо пам’ятати, що він скоро закінчиться. Весна тим часом стане теплішою й прийде ідеальний час для сімейних поїздок. Тож карантин можна сприймати як час на підготовку та планування подорожі.


А найкращі, найгарніші, найквітучіші місця ми для вас підготували у добірці «Найкрасивіші природні парки України: онлайн-прогулянки, які допоможуть спланувати відпустку».


Найбільший та найповніший каталог відповідей на запитання «Що робити в локдаун» шукайте у статтях:


«Чим зайняти дітей під час локдауна: ігри на свіжому повітрі, безпечні розваги та корисні курси»
«Карантин вихідного дня: чим зайняти себе та своїх дітей»






Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук