Топ-5 страв з печінки, які сподобаються вашим дітям
Опубліковано 21 Вересень 2021 о 10:00
Блог Діти в місті Тернопіль > Топ-5 страв з печінки, які сподобаються вашим дітям
Photo: Freepik
Печінка - неймовірно корисний і багатий на вітаміни продукт. Вона містить вітаміни А, Е, С, необхідні для здоров'я. У печінці міститься багато заліза, а також цинку, кальцію і фосфору. Куряча печінка містить важливі для імунної системи вітаміни В9 і В12.
Незважаючи на очевидну користь, печінку рідко включають в раціон дітей, адже вони часто відмовляються від такої незвичайної страви. «Діти в місті» зібрали топ рецептів, які неодмінно сподобаються вашим дітям.
Оладки
Вам знадобиться:
- 500 гр курячої печінки,
- 1 цибулина,
- 1 яйце,
- 2 ст. л. муки.
Дуже просте в приготуванні блюдо. Наріжте цибулю і очищену печінку, після чого ретельно змішайте інгредієнти в блендері. Посоліть за смаком. Обсмажуйте оладки на розігрітій сковорідці по 2-3 хвилини з кожного боку.
Вам може стати в нагоді наша добірка: Топ-5 простих рецептів з яблук
Печінковий торт
Photo: Freepik
Вам знадобиться:
- 600 гр курячої печінки,
- 2 яйця,
- 1-2 цибулини,
- 1 велика морква,
- 4 ст. л. борошна,
- домашній майонез або грецький йогурт.
У блендері змішуємо печінку, борошно, яйця і спеції за смаком. Випікаємо млинці-коржі. Цибулю і моркву дрібно натираємо і підсмажуємо на олії. Тепер необхідно зібрати торт. Візьміть корж, змастіть його майонезом або йогуртом. За бажанням можна додати в нього часник. Далі викладаємо цибулю з морквою і накриваємо печінковим коржем. Готовий тортик можна прикрасити зеленню.
Котлети
Вам знадобиться:
- 500 гр печінки,
- 2 цибулини,
- 1 яйце,
- 4 ст. л. муки.
Для котлет можна використовувати будь-яку печінку. Вибирайте те, що більше люблять ваші діти. Готуються котлети так само просто, як оладки. Тільки печінку необхідно пропустити через м'ясорубку, а не подрібнювати в блендері. Змішайте печінку з дрібно нарізаною цибулею, яйцем і борошном. Підсмажте котлетки до золотистої скоринки.
Ліниве фуа-гра
Вам знадобиться:
- 500 гр печінки,
- 50 гр вершкового масла,
- 1 морква,
- 2 цибулини.
Печінку необхідно очистити і обсмажити на сковороді до готовності. Цибулю і моркву натріть на дрібній тертці і підсмажте. Всі інгредієнти відправляємо в блендер, додаємо розм'якшене масло і подрібнюємо до консистенції паштету. Подавати закуску найкраще з підсмаженими грінками.
Салат з печінкою
Photo: Freepik
Вам знадобиться:
- 500 гр печінки,
- 400 гр картоплі,
- 200 гр маринованих огірків,
- 50 гр волоських горіхів,
- домашній майонез або грецький йогурт.
Печінку необхідно посмажити, а картоплю відварити. Огірки наріжте невеликими шматочками, а горіхи подрібніть. Всі інгредієнти змішайте і заправте майонезом.
Читайте також: Мармелад в домашніх умовах: топ-5 рецептів