Топ захоплюючих ігор, для яких потрібні папір, ручка і настрій


Опубліковано 19 Жовтень 2021 о 10:00

Блог Діти в місті Тернопіль >  Топ захоплюючих ігор, для яких потрібні папір, ручка і настрій


Топ захоплюючих ігор, для яких потрібні папір, ручка і настрій

Photo: Freepik


Практично всі ігри, якими захоплені сучасні діти, знаходяться в гаджетах. Можливо, вони просто не знайомі з величезною різноманітністю ігор, в які можна грати, відірвавшись від комп'ютерів. Для багатьох забав достатньо мати лише папір і ручку. Такі ігри прекрасно розвивають посидючість, фантазію, логіку і ерудованість. Величезною перевагою також є компактність, адже в них можна грати в будь-якому місці. «Діти в місті» зібрали добірку цікавих ігор для великих і маленьких компаній.


«Слова зі слова»


Для гри потрібно вибрати дуже довге слово, яке буде служити основою для всіх гравців. Намагайтеся вибрати слово з найбільшою кількістю букв. Наприклад, «систематизований».

Кожен гравець повинен взяти по листочку і спробувати скласти з цих букв якомога більше слів. Можна виділити на це 5 хвилин. Після того, як час закінчується, гравці звіряють списки. Виграє той, у кого вийшло скласти найбільшу кількість унікальних слів.


«Стовпчики»



Photo: Freepik


Візьміть аркуш паперу і розділіть його на кілька вертикальних смуг, а зверху відокремте горизонтальною лінією шапку. В шапку таблиці випишіть теми, за якими ви будете придумувати слова. Наприклад, «жіночі імена», «міста», «тварини».

Коли таблиця розкреслена, необхідно вибрати букву і визначитися з часом, який дається на складання списків. За цей час потрібно встигнути в кожну тематику вписати якомога більше слів. По закінченню часу списки звіряються, а однакові слова викреслюються. У кого залишилося більше унікальних слів, той і виграв.

Можна ускладнити гру і використовувати англійські слова.


«Балда»


Для цієї гри вам знадобиться листок в клітку. Намалюйте на ньому квадрат 5×5 клітинок, а в середину впишіть слово з п'яти букв. Наприклад, «балда». Далі гравець повинен підставити одну або кілька букв, щоб вони стикалися з уже наявними літерами. Наприклад, можна підставити букву «к» і отримати слово «бак».

За кожне складене слово ви отримуєте бали за кількістю букв в ньому. Гра закінчується, коли зайняті всі клітини, або закінчується фантазія. Перемагає той, у кого більше балів.


Читайте також: Топ занять та ігор, які допоможуть відволікти дитину від гаджетів


«Шибениця»



Photo: Freepik


У «шибеницю» найпростіше грати удвох. Один гравець загадує слово, і малює клітинки на листочку за кількістю букв в слові. Першу й останню букву необхідно прописати в клітинці. Другий гравець повинен називати букви, які, на його думку, можуть бути в цьому слові.

Якщо гравець вгадує, ведучий вписує букву в клітку. Якщо ні, ведучий малює одну з частин шибениці - палицю, мотузку, частини тіла чоловічка. У класичній грі використовується шибениця, але її можна замінити на квіти або сонце.


«Вгадайка»


Для цієї гри знадобляться паперові стікери, які можна приклеїти на лоб. Кожен з гравців вигадує слово і приклеює його на лоб сусідові. Це має бути живий персонаж - реальний або вигаданий.

Далі кожен з гравців по черзі задає запитання про свого персонажа. Наприклад, «Я реальна людина?», «Я ще живий?». Якщо відповідь позитивна, гравець може поставити ще одне запитання. Якщо відповідь «ні», хід передається наступному гравцеві. Виграє той, хто першим вгадав свого персонажа.


Вам може стати в нагоді наша стаття: Сімпл-Дімпл, сквіші та поп-іти: більше шкоди чи користі






Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук