Як знайти баланс між роботою та батьківством?


Опубліковано 12 Листопад 2021 о 12:00

Блог Діти в місті Тернопіль >  Оглядові статті >  Як знайти баланс між роботою та батьківством?


Як знайти баланс між роботою та батьківством?

Photo: Freepik


Баланс між роботою та особистим життям – це взаємозв’язок між вашою роботою та іншими важливими речами у вашому житті, як-от сім’я, спорт і соціальне життя, домашні справи, волонтерські зобов’язання тощо.  Якщо ви відчуваєте, що у вас достатньо часу для всіх цих речей у вашому житті, у вас, ймовірно, ви налагодили гармонію між роботою та особистим життям. 


Збалансоване сімейне життя також може допомогти вам насолоджуватися життям, боротися зі стресом і запобігати вигоранню на роботі. Але якщо ви думаєте, що маєте з цим проблему, можна покращити ситуацію, змінивши спосіб організації речей у вашому домі та сім’ї.

Взагалі, існує ще один вихід – знайти вакансію з лояльним графіком, подібних є велика кількість на сайтах по працевлаштуванню, зокрема Jooble. Але якщо такої можливості немає, пропонуємо деякі речі, на які потрібно звернути увагу.


Організація вашої роботи

        

  • Потрібно зробити так, щоб ви бралися за найскладніші завдання на початку дня, а не в кінці.
  • Встановіть межі того, скільки роботи ви виконуєте в неробочий час, включаючи обмеження на перевірку та відповідь на електронні листи, телефонні дзвінки відвідування зустрічей у неробочий час.
  • Повідомте колегам і клієнтам ваш робочий час, наприклад, включивши робочі години або дні в підпис електронної пошти.
  • Якщо ви працюєте з дому, встановіть чіткий час початку і закінчення або заблокуйте частину дня для роботи, а не постійно перевіряйте листи.
  • Подумайте про робочий день, перш ніж піти або закінчити роботу.  Це може допомогти вам поступово перейти до думок про дім і сім’ю.
  • По дорозі додому зателефонуйте своєму партнерові чи дитині.  Це дасть можливість відволіктися від роботи й дати можливість наздогнати день своєї родини.  А також зрозуміти, хто чи що потребує вашої уваги, коли ви повертаєтеся додому.
  • Спробуйте створити ритуал або звичку, щоб відзначити фізичний, розумовий та емоційний перехід від роботи до дому, від ролі співробітника до ролі батьків.  Це може бути так само просто, як змінити робочий одяг.  Якщо ви працюєте вдома, спробуйте прогулятися по кварталу або потренуватися 10 хвилин.
  • Ще один ефективний спосіб – це змінити власний погляд та позицію до роботи. Приділіть хвилинку свого робочого дня, щоб подумати про своїх дітей.  Це може бути просто перегляд фотографії або думка про особливу річ, яку ви нещодавно зробили разом. Нагадайте собі про причину, по якій ви намагаєтеся досягти балансу між роботою та особистим життям. Візьміть свою дитину чи сім’ю на роботу, якщо є така можливість  –  це може бути весело для вас і малечі. 

 

Все ж таки, не завжди виходить витрачати менше часу на роботу або професійні завдання, але невеликі зміни в тому, як ви організуєтеся та зміните ваші внутрішні ставлення до цього процесу, можуть допомогти вам відчувати себе більш задоволеними балансом між роботою та особистим життям.






Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук