7 швидких порад, як знімати чудові відео ваших дітей


Опубліковано 17 Грудень 2021 о 12:00

Блог Діти в місті Тернопіль >  Оглядові статті >  7 швидких порад, як знімати чудові відео ваших дітей


7 швидких порад, як знімати чудові відео ваших дітей

Photo: Freepik


Пройшли ті часи, коли для створення чудових відео потрібні були роки належної освіти, дорогі інструменти та час. Технологія створення відео експоненціально розширилася, дозволяючи відеооператорам легко та зручно знімати відео.

Почнемо з того, що в наші дні доступні різні різновиди дивовижних камер, які не порушують ваш бюджет, коли справа доходить до запису відео високої якості. 

Ці інструменти також надають вам доступ до кожного редагування, дозволяючи без особливих зусиль створювати красиві відео на рівні кінематографічної реклами. Отже, тепер, якщо ви думаєте зняти чудові відео своїх дітей, це зовсім не складне завдання.

Дотримуючись кількох правил і трохи практики, ви можете легко зібрати дивовижні спогади про своїх дітей. Нижче ви знайдете сім порад, які допоможуть вам створювати дивовижні відео з вашими дітьми.


Немає необхідності використовувати модну камеру


Photo: Pixabay


Ви можете легко знімати на свій смартфон замість модної камери, що буде додатковою витратою. Сьогодні смартфон оснащений багатофункціональними камерами, які дозволяють знімати відео з різних ракурсів.

Смартфони навіть мають різні параметри фільтрів та ефектів, які користувачі можуть легко застосувати до своїх відео. Знімати хороші відео своїх дітей – це не те саме, що зйомку робити для серйозного маркетингу чи реклами.

Ви збережете це як спогад або опублікуєте в різних соціальних мережах. Отже, це не те, що ви робите спеціально. Тому для цього не потрібно купувати професійну камеру.

І так, ці DSLR-камери жодним чином не є практичним варіантом, враховуючи, що ви будете ганятися за своїми дітьми всюди, щоб зробити гарний знімок, чи не так?


Зосередьтеся на створенні гарної історії


Лише тому, що ви знімаєте своїх дітей без певної мети, не означає, що ви можете знімати випадкові ролики, не довго думаючи. Звичайно, ви можете клацати відео за допомогою смартфона або камери, але тоді вам доведеться їх редагувати змістовно.

Подумайте, який саме тип історії ви хочете розповісти. Ви можете зняти просту сімейну вечерю або смішний момент купання, або перші спроби вашої дитини ходити.

Це невеликі сценарії, але в них є історія, яку потрібно розповісти!


Підказуйте дітям, не змушуйте їх позувати!



Photo: Pixabay


Якщо ви дійсно хочете, щоб ваше відео виглядало автентичним, переконайтеся, що воно автентичне. Це означає дати дітям свободу бути собою. Саме вам потрібно попрацювати над тим, щоб якомога більш значущим чином відобразити їхні особистості.

Наприклад, замість того, щоб змусити свого маленького хлопчика ідеально посміхатися в чистій білій сорочці та чорних джинсах, ви можете сфотографувати його, як він грається в багнюці після дощу. Це здається дещо перебільшеним, але повірте, ваше відео буде супероригінальним та автентичним.

Підказувати дітям і залучати їх до чогось гідного буде більш оригінально, ніж змушувати їх щось робити. Знімайте їх якомога частіше. Це допоможе, оскільки діти незабаром відчуватимуть себе перед камерою більш невимушено.


Зробіть ваше відео коротким і простим


Це означає, що слід пам’ятати про тривалість вашого відео. Це особливо стосується тих, хто хоче розмістити відео у соціальних мережах. Аудиторія там не любить дивитися довгі відео, оскільки у них обмежений час.


При цьому ви навіть можете знімати відео в Інтернеті просто за допомогою безкоштовних інструментів для онлайн-створення відео.


Крім того, те, що ви вважаєте свою дитину наймилішою серед усіх, не значить, що всі будуть мати таку думку. Отже, краще зняти кілька секунд, як ваша мила дитина їсть апельсин або просто топчеться в багнюці.


Придумайте список кадрів


Створення списку кадрів – це те саме, що й розповідь історії, але з більшою деталізацією. Звичайно, не всі ситуації та місця, де ви знімаєте своїх дітей, підходять за списком кадрів, який ви створюєте. Але замість того, щоб мати список на папері для таких ситуацій, ви можете мати його на увазі.

Складання списку знімків, чи то на папері, чи в уяві, допоможе вам створити щось більш креативне. Це тому, що ви організовані на кожному кроці, і, крім усього, ви отримаєте бажані результати.

Це додатково дасть вам простір для того, щоб думати про більш творчі способи отримання додаткових веселих кадрів. Потрібні лише кілька хвилин, щоб поставити певний намір і обдумати те, що ви хочете виконати.

Виконання цього способу дозволить передати у вашому відео всю ідею.


Знімайте з різних ракурсів



Photo: Pixabay


Знову ж таки, це вимагає творчості та інновацій. Просто взяти камеру в руки і почати зйомку не вийде. Вам потрібно знати кілька цікавих способів зйомки веселих відео ваших дітей.

Найкращий спосіб внести різноманітність у ваше відео – використовувати різні ракурси. Спробуйте знімати мінімум з трьох кутів. Спочатку це може здатися непосильним, але з часом процес стане легшим.

Зйомка з різних ракурсів також полегшить вам редагування відео. Це допоможе вам скласти свою історію у найцікавіший спосіб. Кути роблять відео цікавими візуально і дозволяють авторам відео експериментувати з різними кадрами.


Немає правильного шляху… Просто зробіть це!


Знімаючи чудові відео своїх дітей, ви створюєте чудові сувеніри чи спогади. І це справді весело! Пам’ятайте, чим більше ви над цим працюєте, тим краще буде виходити. Коли ви створюєте щось інноваційне і ділитеся цим з кимось лише для того, щоб викликати посмішку на їх обличчі, ви отримуєте велике задоволення від цього процесу.

Просте повідомлення – немає жодних практичних правил, яких слід дотримуватися, створюючи відео для дітей… просто зробіть це!


Підсумовуючи, якщо ви хочете стати професіоналом у створенні чудових відео про своїх дітей – тренуйтеся, тренуйтеся і продовжуйте вправлятися. І так, не забудьте повеселитися! Гарних зйомок!








Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук