Топ-5 страв із капусти, які сподобаються дітям
Опубліковано 07 Лютий 2022 о 10:00
Блог Діти в місті Тернопіль > Топ-5 страв із капусти, які сподобаються дітям
Photo: Freepik
Капуста – унікальний та корисний продукт, який має низку переваг. Вона доступна у будь-який сезон і здатна зберігатися, не втрачаючи смакових якостей. «Діти у місті» підібрали кілька цікавих рецептів із капусти, які обов'язково сподобаються вашим дітям.
Вітамінний салат
Вам знадобиться:
- 300 гр капусти,
- 3 шт. моркви,
- 3 ст. л. цукру,
- рослинна олія.
Простий і швидкий салат, який дуже люблять діти. Щоб салат був смачнішим, капусті необхідно настоятися і пустити сік. Наріжте капусту, посоліть і дайте постояти. Чим дрібніше вдасться нарізати капусту, тим смачнішим буде салат. Моркву натираємо на тертці та відправляємо до капусти, посипавши все цукром. Перед подачею заправте салат олією.
Photo: Freepik
Тушкована капуста з сосисками
Вам знадобиться:
- 600 гр капусти,
- 1 цибулина,
- 1-2 шт моркви,
- 2-3 сосиски на 1 особу,
- 2 ст. л. томатної пасти,
- 2 ст. л. рослинної олії.
Овочі необхідно дрібно нарізати, моркву та цибулю обсмажити на сковороді протягом 5-7 хвилин. Поступово додаємо до овочів капусту і тримаємо на сковороді близько 15 хвилин. Після цього додаємо склянку окропу і залишаємо під кришкою ще на пів години. Після додаємо томатну пасту, сіль та перець за смаком, і залишаємо тушкуватись ще на 7 хвилин. Одночасно нарізаємо сосиски та відправляємо в овочеве рагу. Тримаємо на вогні ще 5 хвилин.
Вам може стати в нагоді наша добірка: Топ-5 рецептів зігрівальних напоїв
Ліниві голубці
Вам знадобиться:
- 600 гр капусти,
- 1-2 цибулини,
- 1 шт морква,
- 400-500 гр фаршу,
- 100 гр рису,
- 2-3 ст. л. томатної пасти,
- 3 ч. л. цукру.
Цибулю та моркву необхідно подрібнити, а капусту тонко нашаткувати. Тушкуємо овочі з цукром, додаємо фарш і рис. З рагу формуємо тюфтелі й відправляємо їх запікатися в духовку, заливши томатною пастою, попередньо розведеною водою.
Суп зі свіжої капусти
Photo: Freepik
Дуже швидкий у приготуванні суп, який сподобається найвибагливішим діткам.
Вам знадобиться:
- 500 гр курячого філе,
- 5 шт картоплі,
- 500 гр капусти,
- 1 шт. моркви,
- 1 цибулина,
- 3 ст. л. томатної пасти,
Варимо куряче філе до готовності, після чого дістаємо курку та дрібно нарізаємо. Відправляємо в бульйон картоплю. Поки він вариться, подрібнюємо цибулю і натираємо на великій тертці моркву. Тримаємо овочі з томатною пастою на вогні близько 7-10 хвилин, після чого додаємо в бульйон. Шинкуємо капусту і додаємо в бульйон. Солимо і перчимо, доводимо до кипіння, після чого залишаємо томитися під кришкою ще на 15 хвилин.
Пиріг з капустою
Відмінний варіант частування на випадок, якщо до вас нагрянули гості.
Вам знадобиться:
- 500-600 гр капусти,
- 3 яйця,
- 5 ст. л. сметани,
- 3 ст. л. майонезу,
- 6 ст. л. муки,
- 2 ч. л. розпушувача.
Капусту дрібно шаткуємо і мнемо руками, щоб вона пустила сік. Яйця збиваємо зі сметаною, майонезом, борошном та розпушувачем. Викладаємо капусту у форму для запікання та заливаємо тістом. Випікаємо 40 хвилин при температурі 180 градусів. Зверху пиріг можна посипати кунжутом.
Читайте також: Оригінальні ідеї для святкового столу: рецепти від зірок «Майстер Шеф»