В Україні з’явився перший онлайн-театр: як це працює


Опубліковано 21 Лютий 2022 о 10:00

Блог Діти в місті Тернопіль >  Оглядові статті >  В Україні з’явився перший онлайн-театр: як це працює


В Україні з’явився перший онлайн-театр: як це працює

Photo: з відкритих джерел


У лютому в Україні розпочала роботу перша стримінгова платформа DRAMOX, яка зібрала найбільшу колекцію спектаклів, які можна подивитися онлайн. «Діти в місті» розкажуть, як працюватиме платформа, та які спектаклі на ній можна буде подивитися.


Найкращі спектаклі в одному місці



Photo: з відкритих джерел


Під час пандемії та перших серйозних локдаунів театри по всьому світу переживали не найкращі часи. Фактично, більшість акторів залишилися без роботи, адже більше не могли зустрічати глядачів. У той момент деякі театри знайшли вихід, почавши грати вистави онлайн. З часом цей тренд підхопили й інші.

У лютому в Україні запустили онлайн-платформу, де зібрані відеоверсії постановок найкращих українських театрів. Тепер найкрутіші вистави, які зазвичай показують у великих містах, будуть доступні для перегляду у найвіддаленіших куточках України, а також за кордоном.


Наразі свої вистави на платформу додали 18 театрів, серед яких:

  • Львівська Національна опера,
  • Театр ім. Лесі Українки,
  • Театр 360 градусів,
  • Театр на лівому березі,
  • Одеський драматичний театр ім. Василька,
  • «ДАХ»,
  • «Золоті ворота»,
  • «Прекрасні квіти»,
  • «Актор».


Крім того, на платформі можна буде знайти вистави 15-ти світових театрів, які можна буде дивитися на мові оригіналу або ж з українськими субтитрами.


Для шанувальників театру пропонуємо звернути увагу на театральну афішу.


Амбіційні плани



Photo: з відкритих джерел


Зазначається, що контент на платформі будуть постійно оновлювати. Наразі планується додавати нові вистави кожні два тижні. З часом до платформи приєднаються театри з різних куточків країни.

Варто зазначити, що DRAMOX – це відома світова платформа, яка збирає відеоверсії вистав по всьому світу. Одним із перших партнерів сервісу став український арт-проект «Театр 360 градусів», який славиться своїми відеоверсіями вистав.

Як відомо, DRAMOX працює за принципом платної підписки, яка коштує 299 гривень на місяць. Якщо брати підписку на рік, обійдеться дешевше – 2990 гривень. Крім того, на сайті є безкоштовний період – тиждень, коли ви можете скористатися сервісом та подивитися, як він працює.

До речі, 50% абонентської плати йде театрам, які додають свої вистави на платформу. Крім того, на сайті є можливість підтримати конкретний театр своїми внесками. На честь запуску в Україні у DRAMOX заявили, що перші два місяці будуть направляти 100% коштів від абонентської плати на підтримку українських театрів.


Читайте також: Найзахоплюючі екскурсії, вистави та заходи

Топ-10 онлайн музеїв світу

National Geographic запустив безкоштовну освітню онлайн-платформу






Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук