Топ-10 класних мультиків незалежної України


Опубліковано 05 Жовтень 2022 о 10:00

Блог Діти в місті Тернопіль >  Топ-10 класних мультиків незалежної України


Топ-10 класних мультиків незалежної України

Photo: Freepik


Українці давно довели, що вміють створювати насправді класний культурний контент – пісні, книжки, фільми і зокрема мультфільми. Раніше надбання українських мультиплікаторів привласнювала собі радянська влада. Так було з Козаками, пригодами капітана Врунгеля, лікарем Айболітом, Капітошкою, Петриком П’яточкіним, Алісою в країні чудес та багатьма іншими.

Коли Україна стала незалежною анімаційне мистецтво на пару років відійшло на задній план. Однак швидко оговталося, і знов набрало оберти.

«Діти в місті» зробили для вас добірку найкращих з таких мультиків. Вони веселі, цікаві, інтригуючі, повчальні й навіть філософські. А головне – до них доклали зусилля українські творці.


Читайте також: Незалежна Україна та її винаходи, які змінюють світ


Клара та Чарівний Дракон (2019)


Клара живе у справжньому казковому світі. Тут є дракони, чарівники, гноми і купа фантастичних істот. Злі сили прагнуть викрасти чарівного Дракона, тож Клара вирішила його врятувати. Казкові пригоди казкової дівчинки в казковому світі.



Video: UFD Independent Films


Йшов трамвай дев’ятий номер (2002)


Атмосферний пластиліновий мультик. В ранковому трамваї вирує своє особливе життя. І чим більше народу забивається в трамвайчик, тим різнобарвнішим воно стає.



Video: uacartoons


Викрадена принцеса: Руслан і Людмила (2018)


Прекрасний мультик в найкращих традиціях пригодницького авантюризму. Вуличний музика Руслан закохався у доньку князя Людмилу. Її викрадає підступний Чорномор, і тепер Руслан, прикинувшись лицарем, поспішає врятувати свою кохану.



Video: FILM.UA Group


Вам може сподобатися наша добірка: Що подивитися, крім Гаррі Поттера: добірка чарівних фільмів про магію


Микита Кожум’яка (2013)


Микита – 12-річний син Кирила Кожум’яки, легендарного силача, який переміг страшного Змія. От тільки Змій виявився не останнім. Тепер Микита має проявити кмітливість і спритність і подолати страшне чудовисько. Добрий і захоплюючий мультфільм про справжню дружбу і щирі почуття.



Video: UFD Independent Films


Гуллівер повертається (2020)


Славетний мандрівник отримує листа з Ліліпутії. Маленьким мешканцям вкрай потрібна допомога, тому Гуллівер із друзями негайно рушає у нову подорож. Їм доведеться зіткнутися із підступними ворогами, пройти низку випробувань і пройти крізь безліч пасток.



Video: B&H Film Distribution Company


Віктор_Робот (2020)


Фантастичний мультик про далеке майбутнє. Дідусь маленької Віки – винахідник. Він створив штучну зірку, яка живить електрикою весь світ. Аж раптом він загадково зникає, а зірка перестає працювати. Дівчинка вирушає на його пошуки разом із помічником – маленьким роботом, на ім’я Віктор.



Video: planetakino


Пригоди Котигорошка та його друзів (2014)


Сучасна інтерпретація українських казок. Усі хлопці – супергерої. Вернигора може звернути гори, Вернидуб – керує деревами, а Котигорошко – неймовірно сильний. Класна анімація, захоплюючі сюжети та багато гумору.



Video: Голос Українського Кіно


Козаки. Навколо Світу (2016-2018)


Улюблені герої Тур, Ок та Грай продовжують мандрувати світом, багато грають у футбол і, звичайно ж, трапляють у несподівані пригоди. Цікаво, що малював новий мультик той самий мультиплікатор, що і в 1967 році, – Едуард Кирич.



Video: Ukranimaua


Бабай (2013)


Раз на сто років чарівний птах несе магічне яйце, яке виконує будь-яке бажання. Цього разу хитрий і страшний Бабай вирішив вкрасти яйце, щоб виконати своє бажання. Страшно навіть уявити, що ж то може бути за лихо, якщо його найбільше бажання здійсниться.



Video: Ukranimaua


Літачок Ліп (2000)


Маленький літачок Ліп – великий мрійник. Він прагне літати в далекі далі, подорожувати та побачити весь світ. Та на жаль, йому не можна того робити, адже він зовсім маленький. Аж якось йому довелося по-справжньому врятувати пасажира.



Video: uacartoons


Читайте також: Фільми з вашого дитинства, які сподобаються сучасним дітям






Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук