Добірка рецептів сезонних блюд з гарбуза та яблук
Опубліковано 04 Листопад 2022 о 10:00
Блог Діти в місті Тернопіль > Добірка рецептів сезонних блюд з гарбуза та яблук
Photo: Freepik
Осінь – пора смачних та корисних фруктів та овочів, більшість з яких можна зберігати доволі довго. Наприклад, осінні сорти яблук при правильному зберіганні можуть зберігатися до двох місяців, а зимні – до чотирьох-семи. Гарбуз можна зберігати до року, якщо дотримуватися температури 6-8 градусів.
«Діти в місті» зібрали добірку незвичайних рецептів з гарбуза та яблук, які вас точно здивують.
Пудінг з гарбуза та яблук
Вам знадобиться:
- 400 г яблук;
- 400 г гарбуза;
- 80 г вершкового масла;
- 200 г підсушеного білого хліба;
- 5 яєць;
- 100 г цукру;
- 50 г цукрової пудри.
Приготування:
Наріжте очищені гарбуз та яблука дрібними кусочками. Яєчні жовтки відокремте від білків і змішайте з цукром, після чого додайте яблука та гарбуз. Розтопіть масло і додайте до маси. За бажанням можна додати корицю для запаху. Хліб необхідно натерти на дрібній тертці і додати до інших продуктів.
Білки, що залишилися, збийте до стану густої пінки, після чого додайте їх в яблучно-гарбузову масу. Отриману масу вилийте в форму і запікайте в духовці при середній температурі до готовності.
Photo: Freepik
Гарбузово-яблучний кисіль
Вам знадобиться:
- 100 г гарбуза,
- 1 яблуко,
- 200 мл молока,
- 1/2 столової ложки крохмалю,
- 50 г ягід (за бажанням),
- 1 ч. л. меду,
- 1/2 ч. л. цедри.
Приготування:
Наріжте очищені гарбуз та яблука невеликими кубиками. Гарбуз необхідно 5-7 хвилин відварити у воді, в яку попередньо додати лимонну цедру. По готовності гарбуз та яблуко перетворіть у пюре за допомогою блендера. Розведіть крохмаль у холодному молоці та поєднайте з 150 мл гарячого молока. Доведіть масу до кипіння, ретельно розмішуючи, після чого додайте до фруктового пюре. Ягоди необхідно перетерти через сито і змішати з медом і залишками молочної суміші. Залийте отриману масу поверх гарбузового киселю і дайте йому охолонути.
Фарширований гарбуз
Вам знадобиться:
- великий гарбуз,
- 0,5 склянки відвареного рису,
- 3-4 яблука,
- 0,5 склянки кураги,
- 0,5 склянки родзинок,
- 3 ст. л. ложки вершкового масла,
- 1 ч. л. кориці.
Приготування:
Зріжте верхівку гарбуза та вийміть з нього м’якоть. Наріжте її і змішайте з усіма компонентами для начинки, після чого начиніть нею гарбуз. Запікайте його в духовці годину при температурі 180 °C.
Лазанья з куркою і гарбузом
Вам знадобиться:
- готові листи лазаньї,
- 150 г гарбуза,
- 150 г вареної курки,
- 1 зубчик часнику,
- 1 ст. л. рослинної олії,
- 3 ст. л. тертого сиру,
- 2 ст. л. вершків,
- 1 солодка цибулина.
Приготування:
Наріжте гарбуз кубиками та тушкуйте в невеликій кількості води близько 10 хвилин. Тим часом підготуйте цибулю, часник і варене м’ясо. Обсмажте це все на сковорідці, після чого додайте до гарбуза. Влийте вершки та добре все посоліть.
Викладайте листи лазаньї в форму, перемазуючи шари начинкою. У вас має вийти приблизно три-чотири шари. Зверху блюдо треба посипати сиром. Запікайте протягом 30 хвилин при 200°С.
Вам можуть стати в нагоді наші добірки з рецептами:
Морквяно-яблучна запіканка
Вам знадобиться:
- 3 моркви;
- 2 склянки молока;
- 1 яйце;
- 1/2 склянки манки;
- 2 яблука;
- цукор.
Приготування:
Нарізану соломкою моркву тушкуйте в рослинній олії. Додайте до моркви гаряче молоко та акуратно всипте манку, після чого варіть до готовності. Охолодіть отриману масу та додайте до неї розтертий з цукром жовток, збитий білок, очищені і натерті на крупній тертці яблука.
Викладіть отриману масу в форму та запікайте при температурі 180°C протягом 20-25 хвилин.
Ризото з яблуками
Вам знадобиться:
- 1 ст. рису,
- 1 ст. води,
- 2 невеликих кисло солодких яблука,
- 2 ст. л. топленого вершкового масла,
- 1 ст. л. цукру,
- 1/2 склянки нежирних вершків,
- родзинки, курага (за смаком).
Приготування:
Розтопіть масло в каструлі, після чого додайте рис і обсмажуйте його, поки він не стане золотистим. Натріть яблука на крупній тертці й додайте до рису. Влийте трохи води та тушкуйте суміш близько п’яти хвилин. Після цього додайте воду, яка залишилася, та варіть ризото приблизно 10-12 хвилин.
До майже готової каші додайте вершки, цукор, після чого варіть ще приблизно 5-7 хвилин до повної готовності. Вже до готової страви можна додати родзинки або курагу.
Photo: Freepik
Суп з гарбуза
Вам знадобиться:
- 300 г гарбуза,
- 1 морква,
- 2 ст. л. родзинок,
- 5 ст. л. борошна,
- вершкове масло,
- 0,5 л води,
- 1 л молока,
- 3 ст. л. цукру.
Приготування:
Натріть гарбуз і моркву та відправте їх до киплячої води. Розведіть у невеликій кількості води борошно, додайте родзинки, масло, після чого додайте все до води та варіть близько 7-10 хвилин. Долийте молоко з цукром і доведіть до кипіння.
Рисова запіканка з гарбузом
Вам знадобиться:
- 1 склянка рису,
- 1 яйце,
- 200 г гарбуза,
- цукор,
- вершкове масло.
Приготування:
Зваріть рисову кашу з гарбузом, охолодіть її та додайте до неї попередньо збите з цукром яйце та трохи вершкового масла. Викладіть кашу у форму та запікайте в духовці при температурі 180°C протягом 20-25 хвилин.
Яблучно-морквяні котлети
Вам знадобиться:
- 1 морква середнього розміру;
- ½ яблука;
- 2 ст. л. молока;
- 1 ч. л. манної крупи;
- 1-2 ч. л. борошна;
- ½ яйця;
- 1 ст. л. рослинної олії.
Приготування:
Наріжте соломкою моркву, після чого тушкуйте її в молоці на слабому вогні. Тим часом очистіть яблуко та наріжте його соломкою. Додайте до моркви і тушкуйте ще 5-10 хвилин. Всипте в каструлю манку і тушкуйте ще 5-7 хвилин. Зніміть масу з вогню і трохи остудіть. Додайте яйце, цукор за смаком и сформуйте котлети. Обваляйте котлетки в борошні та обсмажте до золотистої скоринки.
Читайте також: Топ-10 продуктів, які допоможуть зняти стрес.