Як дитині призвичаїтися до онлайн навчання


Опубліковано 07 Листопад 2022 о 15:00

Блог Діти в місті Тернопіль >  Освіта >  Як дитині призвичаїтися до онлайн навчання


Як дитині призвичаїтися до онлайн навчання

Photo: unicorn.itstep.org


Останнім часом питання онлайн навчання стоїть дуже гостро перед усіма українськими батьками і дітьми. Спочатку через ковід, потім через війну їм довелося швидко пристосовуватися до нових реалій життя. Але більшість все одно скептично налаштовані щодо такого способу отримання знань. Ми в свою чергу, хочемо їх заспокоїти і дати кілька корисних порад, як не лише призвичаїтися до онлайн навчання, але й отримувати від нього задоволення і, головне, користь.  


Основні поради батькам, як зробити онлайн освіту дитини цікавішою


    • По-перше, кожен з батьків повинен добре облаштувати робоче місце дитини: прибрати зайві предмети, які відволікають від процесу навчання, забезпечити добре освітлення, зручне крісло і стіл, придбати, якщо в цьому є потреба, усі необхідні технічні засоби. 
    • По-друге, створити правильний розпорядок дня, зробити так, щоб дитина не сиділа увесь час перед комп’ютером, а поєднувала навчання з фізичною активністю, знаходила час для ігор і спілкування з друзями. 
    • Дозвольте дитині, якщо звісно вона захоче, робити уроки разом із однокласниками в режимі онлайн. Це зміцнить почуття дружби між ними і компенсує брак спілкування з однолітками.
    • Винагороджуйте свого сина або доньку за добре зроблену роботу і гарні оцінки. У кожної людини повинні бути свої стимули до виконання тих чи інших завдань. Навчання не є виключенням, це така сама, а інколи навіть більш складніша справа. 


      Онлайн навчання в школі Unicorn School


      Ставлення до онлайн навчання вашої дитини багато в чому залежить і від того, як воно проходить, в якій формі подається новий матеріал, тобто від якості освітнього процесу. Дистанційна освіта не зводиться до виконання завдань з підручника, які надіслані через вайбер вчителем, або пасивного слухання нового матеріалу. Сучасне онлайн навчання має проходити в ігровій формі, із залученням учнів в освітній процес, інтерактивними завданнями і тестами. 


      Саме такий підхід до онлайн навчання ми використовуємо. Школа дистанційної освіти Unicorn School досить успішно впроваджує сучасні методи інтерактивної освіти, які сприяють кращому засвоєнню дитиною нового матеріалу, розвитку її зацікавленості в самому процесі.


      Навчання в нашій школі побудовано у формі комп’ютерної онлайн-гри, яка була розроблена групою педагогів найвищої кваліфікації. Її основою є розуміння мотивації як рушійної сили в освіті дитини. 





      Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


      Пошук