Актуальність міжнародного диплому про освіту: як його отримати та основні переваги


Опубліковано 14 Листопад 2022 о 12:00

Блог Діти в місті Тернопіль >  Актуальність міжнародного диплому про освіту: як його отримати та основні переваги


Актуальність міжнародного диплому про освіту: як його отримати та основні переваги

Photo: Freepik


Мільйони українських дітей, які зараз проживають за кордоном, пішли навчатися в європейські школи. Багато хто з них зможе отримати два дипломи про освіту – український та міжнародний. Утім, така нагода є й у дітей, які залишилися в Україні.

«Діти в місті» розбиралися, у чому користь подвійної освіти та які переваги дає міжнародний диплом.


Читайте також: Безкоштовні підручники для українських школярів за кордоном


Дорога до топових вишів за кордоном


У світі відкритих кордонів важливо мати змогу здобувати освіту там, де хочеться. В силах батьків забезпечити дітям таку базову освіту, яка дозволить це зробити. Комбінація подвійної освіти дає багато переваг дитині, адже разом із українською програмою вона вивчає програму в європейській, канадській чи американській школі. Це розширює уявлення про світ, прокачує адаптивність і готує до дорослого життя в конкурентному середовищі.




Директор Матрікс Академії, М.Еd, Ph.D., Інна Михайлівна Мінюк

зазначає, що навчання у канадській школі відрізняється від навчального процесу в багатьох інших країнах.


«Воно близьке до навчання у вишах, оскільки курси проводяться за семестрами, і наприкінці кожного семестру складаються іспити. Це дозволяє студентам після школи легко адаптуватися до університетської системи».


Коли варто задуматися про паралельну освіту



Photo: Freepik


Паралельна освіта має низку переваг. Насамперед, вона дає широкі перспективи після закінчення навчання та підвищує шанси вступу до міжнародних престижних вишів.


«Так, диплом школи Matrix визнається у всіх країнах Європи та Північної Америки, а також в Австралії та Новій Зеландії. У багатьох вишах Європи випускники канадської школи звільняються від складання TOEFL та IELTS, а в Канаді – від складання додаткових іспитів з англійської мови. Завдяки атестату дітям не доведеться цілий рік навчатися на підготовчому відділенні вишу, що дозволить заощадити кошти та час».


Вам можуть бути цікавими реальні історії навчання за кордоном:


Особливості онлайн-освіти



Photo: Freepik


Ефективність онлайн-освіти полягає в тому, що вона дозволяє учням паралельно займатися в кількох школах і не витрачати час на дорогу. Ця форма навчання особливо підходить сором'язливим людям, а також учням з обмеженими фізичними можливостями. Навчання в онлайні проходить як в інтерактивному, так і закритому режимі (тобто учень працює виключно самостійно).


«Наприклад, навчання в Matrix Academy відбувається в інтерактивному режимі, коли вчитель безпосередньо спілкується з учнями, опитує їх та викликає до віртуальної дошки. Вчителі Matrix Academy допомагають учням визначити траєкторію навчання. Дуже чітко встановлені терміни складання завдань та іспитів, що вигідно відрізняє Matrix Academy від інших віртуальних шкіл».


Як вступити до Міжнародної школи?


Кожна школа визначає свої правила вступу відповідно до вимог програми навчання.


«У нашу школу необхідно пройти тести з англійської мови та математики та співбесіду з представником школи. Ми приймаємо учнів 8-11 класів української школи. Вони можуть поєднувати навчання у школі країни проживання або навчатися лише у канадській школі. Для отримання подвійного атестату необхідно пройти 7-8 курсів у канадській школі залежно від майбутньої спеціальності ВНЗ. Кожен курс триває 110 годин, включаючи іспит».


Вартість навчання


Навчання у державній школі в Канаді коштуватиме українцеві близько 12 тис. канадських доларів за один клас. Ціна на проживання стартує з 10 тис. канадських доларів за такий самий період часу. За 3 роки навчання у такій школі доведеться заплатити близько 36 тисяч доларів. І це без урахування вартості проживання.


«Наша програма подвійного атестата обійдеться набагато дешевше за інші школи. Крім того, у нас існують знижки для українських школярів та обдарованих дітей».


Читайте також: Освіта в ЄС: добірка програм та пропозицій для українців






Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук