Універсальний блок живлення - безпечний вибір?


Опубліковано 03 Грудень 2022 о 10:00

Блог Діти в місті Тернопіль >  Оглядові статті >  Універсальний блок живлення - безпечний вибір?


Універсальний блок живлення - безпечний вибір?

Photo: Діти в місті


Блок живлення - це особливий тип обладнання, яке часто виходить із ладу і, як правило, не підлягає ремонту. Тоді користувачі змушені шукати нову модель БП, а з міркувань ціни часто вибирають універсальні блоки живлення за посиланням https://www.aks.ua/catalog/universalnye-impulsnye-bp/ замість оригінальних.


Сьогодні ми дізнаємось, наскільки це є безпечним рішенням.


Універсальні зарядки з можливістю регулювання 


Універсальні блоки живлення, які часто вибирають користувачі портативної техніки, здаються оптимальним рішенням. В основному це пов'язано із широкою доступністю БЖ у багатьох магазинах електроніки. Такий адаптер живлення може надавати широкий діапазон напруги, який зазвичай використовується в техніці і часто комплектується різними конфігураціями перехідників. З практичної точки зору такий адаптер дуже привабливий варіант, оскільки він здатний вирішувати багато завдань.


Як безпечно використовувати універсальний адаптер живлення?


Дуже важливою умовою правильної роботи портативної техніки є відповідні параметри блока живлення. Якщо подивитися на оригінальний блок живлення, то на табличці можна знайти вихідні значення. Напруга у вольтах (В) та сила струму в амперах (А) виражають точну характеристику БЖ, від якого живиться обладнання. У свою чергу, універсальний блок живлення влаштований таким чином, що може замінити безліч різних моделей зарядок, адаптуючи свої параметри під необхідні. Зазвичай для цього використовується перемикач напруги, який потрібно встановити увідповідне положення. Тільки тоді можлива безпечна робота портативного обладнання.


Універсальний блок живлення з фіксованими вихідними параметрами


Спеціалізовані адаптери – це пристрої, що повністю імітують оригінальні моделі. Значення напруги та струму в них ідентичні, що гарантує безпеку заряджання та повну сумісність. Точне відтворення оригіналу означає відсутність ризиків, з якими ми стикаємося у випадку з моделями, що регулюються. Такий блок живлення забезпечує стабільний струм, а це саме те, що потрібно для нормальної роботи обладнання.


Додатковою перевагою є те, що такі зарядні пристрої набагато дешевші за універсальні блоки живлення. А через простоту конструкції, надійність знаходиться на найвищому рівні.






Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук