Навіщо встановлювати в кімнаті очищувач повітря


Опубліковано 26 Квітень 2023 о 18:00

Блог Діти в місті Тернопіль >  Оглядові статті >  Навіщо встановлювати в кімнаті очищувач повітря


Навіщо встановлювати в кімнаті очищувач повітря

Photo: allo.ua


Необхідність сучасних девайсів не завжди зрозуміла людям. Дехто вважає очищувач повітря зайвою тратою коштів, а інші не уявляють свого помешкання без цього приладу. Пристрій корисний та зручний у використанні, але чи потрібно його встановлювати — залежить від мікроклімату у приміщенні. Які функції має техніка та кому вона необхідна, з'ясуємо детальніше.


Переваги та можливості очищувача повітря


Прилади бувають різними за формою та типом встановлення (підлогові, настільні, настінні, портативні). Ними легко керувати завдяки сенсорному, механічному або електронному управлінню. Всередині очищувачів встановлені фільтри, тож головна функція пристрою — прибирати з повітря пил, мікроби, бактерії, грибок та інші патогени.


Однак деякі моделі мають значно більше опцій. Сучасний очищувач повітря може:

  • Здійснювати іонізацію. Завдяки цьому повітря насичується негативно зарядженими атомами кисню — іонами. Іонізований кисень сприяє підвищенню імунітету, поліпшенню самопочуття людини.
  • Працювати в режимі вентиляції. Швидка циркуляція повітря знижує температуру в помешканні. Функція особливо актуальна під час спеки та в малих кімнатах з поганою вентиляцією.
  • Зволожувати повітря. У спеціальний резервуар потрібно залити воду, яка буде випаровуватися зі сталою інтенсивністю. Мікроклімат стане більш приємним, зникне сухість повітря.
  • Проводити ароматизацію. Функція працює, якщо девайс оснащений ароматичними пластинами чи відділом для ефірної олії. Користувач зможе самостійно вибирати аромат.


Аби очищувач повітря працював ефективно, потрібно вибирати прилад відповідно до розмірів приміщення. Сучасні девайси можна встановлювати навіть у кімнатах площею понад 60 м².


Порівнявши різні за видом та функціями моделі в каталозі інтернет-магазину Алло, можна вибрати оптимальний за ціною та характеристиками девайс. Пристрій може бути компактним або великим, працювати від електромережі чи на акумуляторі. 


Коли варто встановити очищувач повітря


Аби вирішити, чи є потреба у придбанні девайса, треба оцінити параметри мікроклімату. Для цього навіть не доведеться використовувати особливі прилади. Достатньо визначити температуру повітря та комфорт перебування у приміщенні. Очищувач повітря потрібен за таких умов:

  • у кімнаті важко дихати, починається кашель;
  • у будинку мешкають тварини;
  • температура понад 24 °C (потрібен очищувач зі зволоженням);
  • хтось із мешканців має алергію на пил, цвітіння, цвіль, шерсть;
  • на стінах є грибок.


Якщо хочеться додати свіжості, позбутися бруду, рідше витирати пил з полиць, варто встановити очищувач повітря. Він дозволить запобігти розвитку алергії, прибрати часточки шерсті та пилу, які заважають вільно дихати та викликають неприємні відчуття в роті (сухість, подразнення). Ціна пристрою варто того, щоб жити в затишному та свіжому помешканні.

 





Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук