Interland – гра для дітей від Google про безпеку в інтернеті


Опубліковано 18 Травень 2023 о 10:00

Блог Діти в місті Тернопіль >  Interland – гра для дітей від Google про безпеку в інтернеті


Interland – гра для дітей від Google про безпеку в інтернеті

Photo: Freepik


Інтернет – чудове місце, де діти можуть навчатися, досліджувати та пізнавати цей світ. Однак для батьків надзвичайно важливо навчити їх відповідальній поведінці та безпеці в інтернеті. На щастя, Google прийшов на допомогу з фантастичною онлайн-грою під назвою Interland.

«Діти в місті» дослідили цю гру, і зараз ви з дітьми дізнаєтесь, як вона допоможе дітям безпечно та впевнено орієнтуватися в Інтернеті. Нумо поринемо в цю захопливу віртуальну пригоду.


Що таке Interland?


Interland — це інтерактивна онлайн-гра, розроблена компанією Google у співпраці з експертами з навчання безпеки в Інтернеті. Google розробили її спеціально для того, щоб діти дізналися про різні аспекти цифрового світу, зокрема про конфіденційність, онлайн-шахрайство, кіберзалякування тощо.

Гра має яскраву графіку, захопливий геймплей і серію складних рівнів, які навчають цінним урокам у веселій та інтерактивній формі. Суть гри полягає в тому, що гравець мандрує уявним світом і дізнається про хакерів, фішерів та кіберхуліганів.


Читайте також: Безпека в інтернеті для малечі: як захистити своїх дітей


Навчання безпеці в Інтернеті в ігровій формі



Photo: Freepik


Interland перетворює навчання з безпеки в інтернеті на фантастичну пригоду. Проходячи різні рівні та долаючи перешкоди, діти дізнаються про такі важливі поняття, як відповідальний обмін інформацією, створення надійних паролів, виявлення спроб фішингу та доброзичливість до інших в Інтернеті.

Кожен рівень присвячений певній темі та пропонує практичні поради, які діти можуть застосувати, коли користуються інтернетом.


Чотири землі Інтерленду


У Interland діти вирушають у подорож чотирма різними країнами. Кожна країна представляє різні аспекти онлайн-безпеки:

Річка реальності. Ця країна присвячена фейкам та критичному мисленню. Тут діти вчаться розрізняти справжню інформацію від фальшивої, розуміють важливість перевірки фактів і критичного мислення під час споживання контенту в інтернеті.

Уважна гора. В цій країні діти дізнаються, як правильно і обережно ділитися інформацією в мережі. Діти досліджують важливість поваги до приватного життя інших і захисту своєї особистої інформації.

Вежа зі скарбами. Ця земля присвячена безпеці і надійності. Вона навчає дітей створювати надійні та унікальні паролі, вмикати двофакторну автентифікацію та захищати дані від хакерів і онлайн-шахраїв.

Королівство доброти. У цій останній країні діти дізнаються про чемність в мережі, поширення позитивних настроїв, поваги та боротьбу з кіберзалякуванням.


Переваги гри та навчання



Photo: Freepik


Дослідження показали, що гейміфікація позитивно впливає на залучення дітей і збереження знань. Interland використовує саме цю перевагу, і забезпечує безпечне та інтерактивне середовище для дітей. У грі дітки практикують відповідальну поведінку в інтернеті.

Коли діти грають, вони розвивають важливі навички цифрової грамотності. Ці навички стануть корисними для них під час справжніх онлайн-мандрівок теренами всесвітньої мережі.

Interland від Google — чудова гра про безпеку в інтернеті, яка поєднує в собі розвагу та освіту. Це простий, проте безцінний ресурс для батьків, які хочуть прищепити своїм дітям здорові звички під час користування інтернетом.


Вам може бути цікавою наша стаття: Як говорити з дитиною про безпеку в мережі






Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук