Добірка місць для відпочинку з дітьми за кордоном


Опубліковано 30 Червень 2023 о 10:00

Блог Діти в місті Тернопіль >  Добірка місць для відпочинку з дітьми за кордоном


Добірка місць для відпочинку з дітьми за кордоном

Photo: Freepik


Попри те, через що проходять українці, українські батьки залишаються неймовірними. Як ті матері, які опинилися за кордоном, так і ті, які знаходяться в Україні. Їх поєднує бажання дати дітям усе найкраще, на що вони тільки спроможні. В тому числі і літній відпочинок.

«Діти в місті» підготували добірку курортів Європи до яких зараз нескладно дістатися і де у дітей буде можливість відпочити, відволіктися від реальності і по-справжньому порадіти.


Зверніть увагу на наш каталог: Куди піти з дитиною за кордоном: розваги, цікаві локації


Польща


Польща з її багатою історією та природною красою є чудовим вибором для відпочинку з дітьми. У прибережних містах Гданськ, Сопот і Гдиня є піщані пляжі, аквапарки та парки розваг. Краків і Вроцлав можуть похвалитися інтерактивними музеями та захопливою архітектурою. Тут можна зануритися у дослідження історичних місць. Прихильники активного відпочинку й гірського туризму мають змогу вирушити до мальовничих гір Татри.

До Польщі нескладно дістатися – з Києва та Львова курсують потяги до Перемишля, Варшави та Хелма. З багатьох українських міст курсують прямі автобуси.


Читайте також: Топ кращих парків розваг для дітей в Польщі


Туреччина


Туреччина залишається найулюбленішою країною для українських сімей. Вона відома своєю теплою гостинністю та різноманітними пам'ятками і прекрасним відпочинком біля теплого моря. Прибережні регіони Анталії, Бодрума та Мармариса пропонують приголомшливі пляжі, курорти «все включено» з дитячими клубами та захопливі водні види спорту.

Дістатися до Туреччини можна літаком з Варшави. Для найбільш витривалих родин є автобусні тури.



Photo: Freepik


Хорватія


Адріатичне узбережжя Хорватії є скарбницею сімейних місць. Дубровник із його середньовічними стінами та місцями зйомок «Гри престолів» захоплює уяву юних шукачів пригод. Мальовниче місто Задар пропонує такі унікальні пам'ятки, як Морський орган і Салют сонцю. Будь-яка родина зможе знайти свій відпочинок на неймовірно довгому узбережжі цієї країни.

Легко дістатися до Дубровника можна із Вроцлава.


Болгарія


Сонячні пляжі та доступні курорти Болгарії роблять її привабливим варіантом для відпочинку з дітьми. Сонячний берег і Золоті піски пропонують широкий вибір місць проживання, аквапарків і розважальних закладів. Чарівне місто Несебр, яке внесене до списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, поєднує в собі історію та приморський шарм. Українці обирають Болгарію тому, що вона приємно нагадує українські курорти.

З Кракова на вибір можна легко долетіти до одного з приморських аеропортів – у Варну або Бургас.


Австрія


Австрійські альпійські ландшафти та чарівні міста є ідеальним фоном для сімейного відпочинку. Відпочинок в Австрії стане до душі поціновувачам спокійної атмосфери або шанувальникам гірських курортів. Столиця Австрії Відень зустрічає поєднанням історії та розваг із такими пам’ятками, як палац Шенбрунн і парк Пратер. У Зальцбурзі, на батьківщині Моцарта, пориньте в музику та відвідайте знамениту фортецю Хоензальцбург. Регіон Тіроль пропонує можливості для пригод на свіжому повітрі, включаючи піші прогулянки, їзду на велосипеді та дослідження казкових замків.

Літаки в Австрію вилітають з Варшави, Гданська, Вроцлава та Кракова. Тому проблем з транспортом не буде.



Photo: Freepik


Італія


Багата історія Італії, апетитна кухня та різноманітні ландшафти роблять її привабливою для дітей-дослідників. У Римі можна побачити Колізей і Ватикан. У Венеції – покататися на гондолах по чарівних каналах, а Флоренція може похвалитися мистецтвом і архітектурою світового рівня. Для морського відпочинку вирушайте на узбережжя Амальфі, щоб побачити захопливі краєвиди узбережжя, або відпочивайте на сімейних пляжах Сицилії та Сардинії.

Дістатися Італії можна з польських аеропортів у Катовіце або Кракові.


Чеська Республіка


Чехія поєднує в собі чарівність казки та сімейні пам’ятки. Бруковані вулиці Праги та Празький Град зачаровують відвідувачів будь-якого віку. Відвідайте історичне місто Чеський Крумлов, відоме своєю мальовничою архітектурою. Сім’ї також можуть насолодитися пригодами на природі в національному парку Богемської Швейцарії або відвідати інтерактивний науковий музей Techmania в Пльзені.

Доїхати до Праги можна потягом з Києва або Львова. Або ж будь-яким зручним транспортом з Польщі.


Зверніть увагу на нашу статтю: Відпочинок в ОАЕ: чому варто поїхати з родиною в Дубай






Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук