Літо і фастфуд: 5 порад, які збережуть здоров’я дитини


Опубліковано 10 Липень 2023 о 10:00

Блог Діти в місті Тернопіль >  Літо і фастфуд: 5 порад, які збережуть здоров’я дитини


Літо і фастфуд: 5 порад, які збережуть здоров’я дитини

Photo: Freepik


Літо, сонце, спека… Ну кому хочеться в ці моменти готувати? Тим паче коли завжди під боком є можливість перекусити нашвидкуруч, зокрема фастфудом. Є купа стереотипів про фастфуд. Різні страшилки летять на батьків, як ті бджоли на липневі квіти.

«Діти в місті» підготували 5 цінних фактів-порад, які допоможуть батькам прийняти обґрунтовані рішення щодо споживання дітьми фастфуду в літні місяці.


Про напої


За даними Американської кардіологічної асоціації, солодкі напої сприяють збільшенню споживання цукру та загрожують потенційним ризиком для здоров’я. Наприклад, банка коли містить приблизно вісім-десять чайних ложок цукру.

Дітям і батькам варто надати перевагу більш здоровим альтернативам – наприклад, простій воді. А щоб зробити її по-літньому цікавою, додавайте прямо у пляшку з водою фрукти, м’яту або огірок. Такі легкі напої допоможуть підтримувати бадьорість без надмірного вмісту цукру.


Читайте також: Прості рецепти лимонаду, які допоможуть перемогти спеку


Картопля фрі


Одна порція картоплі фрі має 600 калорій і зовсім, зовсім-зовсім не допомагає втамовувати голод. Але ж вона така смачна… Що робити, коли хочеться саме такої картоплі?

Щоб зробити перекус більш поживним, зменште порцію і додайте салату чи фруктову чашку. Таким чином, дитина і задовольнить свою тягу, і зменшить споживання зайвих калорій.


Контроль порцій



Photo: Freepik


Фішка багатьох фастфуд-закладів – це вигідні ціни на достатньо великий обсяг їжі. І що тут мають робити батьки? Так, відмовитися від цих вигідних пропозицій. Купуйте дітям дитячі порції. І собі купуйте дитячі порції – це нормально.

Постійне переїдання не призводить до позитивних наслідків. А контрольоване споживання завжди є ознакою гарного стану здоров’я.


Харчові добавки


Деякі продукти швидкого харчування можуть містити добавки, які потенційно можуть завдати шкоди здоров’ю. Наприклад, кукурудзяний декстрин, популярний загусник у деяких харчових продуктах (Е1400), також використовується як клей для конвертів і поштових марок.

Коли це можливо, обирайте свіжі, необроблені продукти, щоб мінімізувати вплив добавок і консервантів.


Іноді балуйте дітей і себе



Photo: Freepik


В усьому треба мати міру, як у вживанні фастфуду, так і в утриманні від нього. Важливо дозволяти дітям час від часу побалувати себе. Не доводьте до стану, коли бургер або чипси перетворюються для дитини на одержимість.


Прийміть концепцію поміркованості, дозволяючи собі та своїм дітям час від часу насолоджуватися фастфудом. Наприклад, якщо у шаурми прибрати або зменшити кількість ароматних соусів, то вийде абсолютно збалансована і поживна страва, – адже тут у потрібній кількості м’ясо, овочі, ще й лаваш замість хліба. Дотримуйтеся балансу між здоровою їжею та фастфудом, і у дітей не складеться почуття обмеження.


Вам може стати в нагоді наша стаття: Розвіюємо міфи: важливі відповіді на питання про дитяче харчування






Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук