Помилка неприпустима: як вибрати USB-хаб для ноутбука


Опубліковано 27 Липень 2023 о 12:00

Блог Діти в місті Тернопіль >  Оглядові статті >  Помилка неприпустима: як вибрати USB-хаб для ноутбука


Помилка неприпустима: як вибрати USB-хаб для ноутбука

Photo: freepik.com


Якщо ви стежите за індустрією ноутбуків, то знаєте їхню основну проблему — обмежену кількість портів. Виробники скоротили інтерфейси на догоду компактності та портативності пристроїв, хоча такий метод не вітає безліч користувачів. 

Вирішенням ситуації вважається USB-хаб, який дає змогу під'єднати до портативного комп'ютера різні периферійні пристрої. Розповідаємо про головні критерії, на які варто звернути увагу під час купівлі.


Сумісність з лептопом


Виробників ноутбуків так само багато, як і виробників хабів — не всі пристрої підходять один до одного. Порт підключення може відрізнятися від того, що є в ноутбуці.


Наприклад, більшість пристроїв лінійки Lenovo IdeaPad оснащують USB-C, який підтримує високу швидкість передачі. Багато моделей отримують USB-A 3.2, що дає змогу швидко обмінюватися даними, хоча можливості роз'єму не такі універсальні. Тому важливо заздалегідь визначитися, до якого порту ви збираєтеся підключати концентратор. 


Доступні роз'єми


Одна з основних причин придбання USB хаба — збільшення кількості портів на пристрої. Однак те, наскільки аксесуар має розширювати можливості лептопа — залежить від ваших уподобань. Найкращі моделі можуть запропонувати до 17 портів, але не всім потрібно стільки варіантів підключення. 

Найпоширеніші інтерфейси включають:

  • USB-C;
  • USB Type-A;
  • Gigabit Ethernet;
  • 3,5-мм роз'єм для навушників;
  • Thunderbolt 3 або 4; 
  • DisplayPort і HDMI;
  • SD і microSD.

Перед покупкою ретельно перевірте, скільки інтерфейсів вам потрібно. В іншому разі ви можете купити хаб із максимальною кількістю портів, а потім виявити, що багато хто не працює з вашими пристроями.


Портативні можливості


Наскільки легким має бути концентратор для ноутбука? Існує два поширених формфактори — стаціонарний і портативний. Усі стаціонарні моделі мають своє джерело живлення. Іншими словами, вони не споживають енергію від ноутбука для під'єднання периферійних пристроїв. Пристрої забезпечують живлення як ноутбука, так і периферії в режимі наскрізної зарядки. Далеко не всі портативні моделі дають змогу заряджати під'єднаний лептоп. 

Але у стаціонарних моделей є серйозний недолік — велика вага. Деякі з моделей важать близько 500 г або більше, а отже, їх складно використовувати в дорозі. Якщо робота на ходу — це ваш стиль життя, варто розглянути портативні USB-концентратори. 


Вихідна потужність


Якщо ви підбираєте модель з опцією зарядки, вам слід шукати хаб з аналогічною або вищою потужністю. В іншому разі швидкість поповнення батареї не буде такою високою, як під час використання стандартного адаптера для ноутбука. 

Хороша новина в тому, що виробники зазвичай вказують вихідну потужність у специфікаціях. Хоча доведеться розщедритися на пристрій, що підтримує високу швидкість зарядки.

Помилитися під час вибору док-станції дуже легко, особливо якщо не знати, на що звертати увагу. Дотримуйтесь наших порад і ви знайдете оптимальний аксесуар. 

 





Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук