В Україні спростили медичний огляд для дітей: подробиці


Опубліковано 27 Листопад 2023 о 10:00

Блог Діти в місті Тернопіль >  В Україні спростили медичний огляд для дітей: подробиці


В Україні спростили медичний огляд для дітей: подробиці

Photo: Freepik


У Міністерстві охорони здоров’я спростили процес отримання довідки для зарахування дитини до закладу освіти, дитячого закладу оздоровлення та відпочинку. «Діти в місті» дізнавалися, до кого звертатися батькам, щоб отримати довідку.

Як відомо, перед кожним навчальним роком, при переводі з однієї школи до іншої та при прийомі в інші дитячі заклади майже завжди необхідна медична довідка. Щорічно батьки стикалися з цією проблемою, адже необхідно було пройти кількох лікарів та отримати довідки різної форми. Це створювало велике навантаження на медичну систему.


Вам може знадобитися наша стаття: Кір, краснуха та паротит: що потрібно знати про небезпечні хвороби


Відтепер процедура значно спрощена. За рішенням МОЗ, довідки отримуватимуть у сімейного лікаря. Дитина проходитиме всі базові обстеження, включно зі збором анамнезу, обстеженням, перевіркою наявності ознак гострої хвороби або хронічних станів. Зір та слух перевірятиме також сімейний лікар. За показаннями або за вимогою закладу освіти можливо призначення інших лабораторних або клінічних обстежень.



Photo: Freepik


Після обстеження сімейний лікар видаватиме висновок про стан здоров’я та рекомендації щодо фізичного навантаження. Документ відтепер матиме єдиний зразок.

Варто зазначити, що для отримання довідки у дитини мають бути всі щеплення згідно з Національним календарем профілактичних щеплень.


Читайте також: Все, що потрібно знати про щеплення


Нагадаємо, що медогляди перед зарахуванням до закладів освіти є обов’язковими.



Photo: Freepik





Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук