Час разом з дітьми: створення новорічної дошки бажань


Опубліковано 28 Грудень 2023 о 10:00

Блог Діти в місті Тернопіль >  Час разом з дітьми: створення новорічної дошки бажань


Час разом з дітьми: створення новорічної дошки бажань

Photo: Freepik


Новий рік – один з найсприятливіших періодів для планування та мрій. Цей святковий період надихає на роздуми, встановлення цілей і творчість. Одна з цікавих активностей, якій можна присвятити час в цей період, це створення дошки мрій та бажань.

«Діти в місті» зібрали покрокову інструкцію про те, як створити новорічну дошку бажань. Ця ідея точно сподобається вашим дітям, адже це чудовий спосіб допомогти їм візуалізувати свої прагнення та мрії на наступний рік.


Підготовчі кроки


Для початку розкажіть дітям про дошки бажань та про те, для чого їх створюють. Покажіть приклади в інтернеті та разом оберіть приклад для вашої власної дошки. Наголошуйте, що це цікавий і творчий спосіб поставити цілі та мрії на наступний рік. Ви можете зробити спільну сімейну дошку або зробити окрему для кожного члена родини.

Після цього підготуйте матеріали, які знадобляться вам для створення дошки. Це можуть бути ватмани, кольорові фломастери, наклейки, журнали, ножиці, клей та будь-які інші декоративні елементи. Чим більший вибір, тим краще для творчості.

Поговоріть з дитиною про її надії, мрії та цілі. Нехай вона добре подумає. Можна наштовхувати її на роздуми такими питаннями: «Чого б ти хотіла навчитися?», «Куди б ти хотіла поїхати?» або «Які нові враження ти хочеш отримати?».

Виділіть достатньо часу на підготовку, щоб дитина могла підібрати наклейки чи вирізки з журналу, які відповідають її інтересам та мріям. Дитина також може самостійно намалювати картинки для своєї або сімейної дошки бажань.


Читайте також: Створення сімейних новорічних традицій: чек-лист


Якими бувають дошки бажань



Photo: Freepik


Дошки мрій або бажань є потужними інструментами, які служать візуальним зображенням прагнень, бажань і цілей. Їх використовують для того, щоб ставити цілі в сферах кар’єри, особистих відносин, саморозвитку, здоров’я тощо.

Різноманітними є й види цих дошок – від електронних добірок до гарних, намальованих власноруч плакатів. Дошки бажань містять різноманітні візуальні елементи, які відображають бажання людини. Ці елементи можуть включати:

  • Зображення: вирізки з журналів, друковані фотографії або малюнки, наклейки.
  • Слова та афірмації, надихаючі цитати.
  • Символи чи об’єкти, які мають свій сенс для людини.


Дошки побажань – це полотно для творчості, тому для їх створення можна використовувати абсолютно все, що заманеться. Це може бути колаж, зроблений на величезному ватмані. Або ж окремі фотографії, прикріплені до металевої основи. Також дошка бажань може бути у вигляді цифрового колажу або навіть електронної книжки з малюнками. Все залежить від ваших навичок та бажання експериментувати.


Починайте з великих мрій



Photo: Freepik


Найголовніше правило, якому треба слідувати під час створення дошки бажань, - не боятися мріяти. Поясніть дитині, що починати треба з найсміливіших бажань та мрій, і тільки потім переходити до дрібних.

У центрі дошки бажань завжди має бути найпотаємніше та найочікуваніше бажання. А навколо неї ті, які, ймовірніше, швидше здійсняться. Показуйте власним прикладом, що бажати чогось масштабного – не соромно. Тим більше, що мрії мають звичку здійснюватися.


Дошки побажань — це універсальний інструмент, який дає людям можливість реалізовувати свої прагнення в різних сферах життя. Сила візуалізації перевірена тисячами людей. То ж чому б не спробувати і вам?


Вам може сподобатися наша стаття: Як зберегти новорічні спогади з дітьми: добірка ідей






Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук