Створення власної настільної гри: творчий сімейний проект


Опубліковано 23 Січень 2024 о 10:00

Блог Діти в місті Тернопіль >  Створення власної настільної гри: творчий сімейний проект


Створення власної настільної гри: творчий сімейний проект

Photo: Freepik


Настільні ігри – чудовий спосіб провести час разом з сім’єю або друзями, відволіктися від новин або навіть поринути у фантазійний світ. Ще цікавіше – це створити власну настільну гру. Спільний сімейний проєкт дасть змогу розвинути творчість та фантазію, а також створити щось особливе.

«Діти в місті» створили покроковий план, який допоможе вам перетворити вечори сімейних ігор на незабутню подію.


Мозковий штурм


Зберіться всією сім’єю для того, щоб обговорити теми та ідеї, пов’язані з настільними іграми. Враховуйте інтереси, хобі та спільний досвід, щоб гра була цікава всім членам родини. Це може бути космічна пригода, кулінарний квест, спортивне протистояння. Обирайте те, що захопить саме вашу сім’ю.


Розробка ігрової дошки



Photo: Freepik


Ігрову дошку можна створити з великого листа ватману або картону, можна використовувати за основу дерево. Також можна придбати для цієї мети інший, більш якісний матеріал. Оберіть людину, яка буде відповідальна за загальну естетику ігрового поля. Але нехай кожен член сім’ї вносить свої ідеї, щоб дошка відображала колективне бачення.

Ви можете малювати ігрову дошку самостійно або створити макет на комп’ютері, після чого роздрукувати його та перенести на дошку. Для того, щоб дошка зберігалася довго, її можна заламінувати.


Вам може бути корисною наша стаття: Посібник для батьків: захоплюючі ігри, які відволічуть дітей від капризів та істерик


Ігрові елементи


На цьому етапі фантазії є де розгулятися. Ви можете використовувати для створення фігурок та ігрових елементів будь-які матеріали: картон, глину, пластилін. Персоналізація елементів гри додасть нотку індивідуальності вашій грі.

Не забудьте додати до гри картки із завданнями, сюрпризами або додатковими коментарями до гри.



Video: Сам - зможу


Правила гри


Важливо прописати правила гри, щоб з часом ви їх не забули. За основу можна взяти правила інших ігор, які вам подобаються. Додайте в гру завдання, нагороди або несподівані повороти. Проведіть пробні раунди, щоб протестувати правила гри.


Додавання сімейних спогадів


Наповніть гру особистими спогадами та дрібницями, які пов’язані зі спільним досвідом. Наприклад, ви можете обрати місцем подій місце, де ви всі разом відпочивали. Або додати персонажів з іменами, які знайомі всій вашій родині. Ви також можете розмістити фотографії на ігровій дошці.



Video: Сам - зможу


Кульмінація ваших зусиль настане під час вечора сімейних ігор. Зберіться разом, кидайте кубики та пориньте у світ, який ви створили разом.


Читайте також: Добірка настільних ігор






Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук