Салат Коул Слоу: особливості приготування


Опубліковано 26 Квітень 2024 о 12:00

Блог Діти в місті Тернопіль >  Оглядові статті >  Салат Коул Слоу: особливості приготування


Салат Коул Слоу: особливості приготування

Photo: Freepik


Чи чули ви, що салати на основі капусти називаються Коул Слоу? Це смачне та універсальне блюдо, яке в тій чи іншій формі представлено у багатьох країнах.


Салат Коул Слоу – це овочевий салат, в який крім капусти додають моркву, кукурудзу, перець, тертий сир, яблука тощо. Досить часто для салату використовують червонокачанну капусту.


Крім того, особливістю такого салату є заправка. У кожній країні вона своя. Цей салат полюбляють за його свіжість, хрусткість та універсальність, адже він пасує майже до будь-якої страви.


Заправка для Коул Слоу


Найпопулярнішими заправками для салату на основі капусти є сметана, вершки, майонез, олія. У Німеччині салат заправляють рослинною олією з оцтом. У Швеції використовують схожу заправку, додаючи ще приправи на смак. В Британії заведено заправляти заправкою з олії та яєчного жовтка. А в США цей салат надзвичайно популярний. Його подають як свіжу закуску до фаст-фуду і заправляють майонезом.

У компанії Торчин пропонують заправляти салат сумішшю майонезу «Делікатесний» та гірчиці «Американська». Для смаку до заправки також необхідно додати кріп, часник, сік лимона й апельсина. Виходить надзвичайно смачно! Спробуйте!


Свіжі та яскраві інгредієнти



Photo: Freepik


То як же приготувати салат Коул Слоу вдома? Розгляньмо декілька варіантів.


Класичний американський салат

Вам знадобиться:

  • 300 гр капусти,
  • 200 гр моркви,
  • 2 ст. л. майонезу,
  • 3 ст. л. сметани,
  • 2 ч. л. лимонного соку,
  • 2 ч. л. піжонської гірчиці,
  • 2 ч. л. цукру.

Приготування салату максимально просте. Швиденько шинкуємо капусту, а моркву натираємо на великій терці. Додаємо всі інші інгредієнти та перемішуємо.


Салат з червонокачанною капустою

Вам знадобиться:

  • 250 гр білокачанної капусти,
  • 250 гр червонокачанної капусти,
  • 150 гр моркви,
  • 70 гр майонезу або йогурту,
  • 70 гр сметани,
  • 1 ст. л. яблучного оцту,
  • 1 ч. л. гірчиці,
  • 1 ч. л. цукру,
  • сіль та перець на смак.


Нашинкуйте капусту та гарно помніть її руками, щоб вона пустила сік. Додайте натерту моркву. Всі компоненти для заправки змішайте у мисці, після чого заправте салат. Щоб Коул Слоу був смачніше, краще залишити салат настоятися на декілька годин.


Салат з капусти часто недооцінюють, вважаючи його не дуже смачним. Але згадайте, який салат подають до бургерів у закладах з американською кухнею. І смакує він доволі добре, чи не так? Тому обов’язково спробуйте та поексперементуйте з капустою в цьому сезоні.






Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук