Як зберегти їжу в холодильнику під час відключень світла


Опубліковано 27 Червень 2024 о 10:00

Блог Діти в місті Тернопіль >  Як зберегти їжу в холодильнику під час відключень світла


Як зберегти їжу в холодильнику під час відключень світла

Photo: Freepik


Перебої в електропостачанні приносять багато незручностей, однак українці вже навчилися справлятися з багатьма викликами та пристосувалися до життя і роботи в умовах планових відключень. На жаль, ситуація в енергетиці через постійні атаки ворога вкрай складна, тому періодами світла у домогосподарствах може не бути по 5-8 годин.

І якщо з інтернетом, освітленням ще якось можна вирішити ситуацію, то підтримувати прохолоду у холодильнику в літній час стає все складніше. «Діти в місті» зібрали для вас лайфхаки, які допоможуть довше зберігати продукти в холоді.


Підготовка до відключення світла


Завдяки графікам відключення світла українці намагаються хоч трохи спланувати свій день. Під час того, як світло є, намагайтеся запастися пляшками або пакетами з льодом. Вони допоможуть підтримувати холод, коли світла не буде.

Завчасно сортуйте продукти, поділяючи їх на групи. Чим щільніше упаковані продукти у морозилці, тим довше вони залишатимуться замороженими.

Якщо у вас є можливість, придбайте термометр для холодильника, щоб контролювати температуру всередині. Адже всі холодильники різні й на підтримку температури впливає багато різних факторів. Термометр допоможе контролювати температуру та уживати заходів, коли температура стає критично високою.

Також можна придбати ізольовані сумки, в яких тимчасово можна зберігати продукти, які дуже швидко псуються. Такий підхід особливо актуальний, якщо світла немає протягом 8 годин і більше.


Вам може знадобитися наша стаття: Як правильно зберігати грудне молоко під час відключення світла


Лайфхаки для збереження холоду



Photo: Freepik


Найефективніший спосіб підтримувати холод в холодильнику – це ємності з водою. Мінус в тому, що при сильній спеці вони можуть швидко танути. Втім, є способи подовжити життя цим акумуляторам холоду.

Найпростіший – розвести 450 грамів солі на 1 л води, розмішати, розлити по пляшках і заморозити. Пам’ятайте, що не можна наливати повні пляшки, треба залишати місце для води, яка збільшиться в об’ємі під час замороження.

Також можна зробити акумулятор холоду з підгузка. Для цього розведіть у склянці води 2 ч. л. солі, влийте у чистий підгузок, помістіть його у герметичний пакет та заморозьте.

Тримайте ці ємності у морозильній камері, а під час відключення світла перекладайте на полиці холодильника. Розміщуйте їх біля продуктів, які швидко псуються.


Читайте також: Де взяти інтернет, якщо немає світла


Ще декілька порад



Photo: Freepik


Поки ситуація в енергетиці не налагодилася, необхідно дотримуватися мінімалістичного формату стосунків з їжею. Це значить, що треба менше купувати, зберігаючи у холодильнику тільки те, що ви з’їсте найближчим часом.

Сортуйте продукти, щоб розуміти, що треба спожити у першу чергу. Готуйте їжу маленькими порціями, щоб з’їсти за 1-2 дні. Подумайте про продукти, які можуть зберігатися без холодильника і віддавайте перевагу їм.

Під час відключення електроенергії тримайте двері холодильника закритими. Чим довше ви розглядаєте вміст холодильника, тим швидше він втрачає холод. Коли вам потрібно відкрити холодильник, заздалегідь сплануйте, що потрібно взяти, і зробіть це швидко. Морозильну камеру відкривайте лише у крайньому разі.

Перевірте, в якому стані ущільнювач на дверцятах холодильника. Це дуже важливо для збереження низької температури всередині техніки. Можливо, його доведеться замінити.


Зверніть увагу на нашу статтю: Як полегшити життя під час відключень світла






Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук