Поради для першої подорожі з немовлям


Опубліковано 05 Липень 2024 о 10:00

Блог Діти в місті Тернопіль >  Поради для першої подорожі з немовлям


Поради для першої подорожі з немовлям

Photo: Freepik


Народження дитини – це великий стрес та повне переформатування життя. Часто молоді батьки відмовляються від звичного життя, подорожей, гостей та інших активностей. Втім, чим більше улюблених речей ви тимчасово ставите на паузу, тим більше стресу та поганого настрою вас очікує.

Одна з таких речей – це подорожі та поїздки. Не варто відмовлятися від відпустки або поїздки до батьків. При правильному підході з дитиною можна дуже комфортно подорожувати. «Діти в місті» підібрали поради, які допоможуть вам відправитися у першу подорож з немовлям.


Планування


Звичайно, подорож з дитиною не може бути такою ж спонтанною як тоді, коли ви були самі. Вона потребує планування. Необхідно навчитися враховувати всі моменти, пов’язані зі здоров’ям і комфортом дитини, і тоді ви зможете збиратися у подорож за лічені години.

Перше, що необхідно зробити, дослідити пункт призначення. Якщо дитина маленька, не варто їхати в місця, далекі від цивілізації – лікарень, аптек, магазинів. Краще обирати для відпочинку місця, де все і завжди буде під рукою.

Подумайте про дорогу і речі, які можуть полегшити її. Якщо ви подорожуватимете за кордон і користуватиметеся літаком, ознайомтеся з правилами подорожей для немовлят.

Приділіть увагу безпеці. Враховуйте місця або країни, в які ви подорожуєте і цікавтеся моментами, які можуть бути небезпечні для дитини. Наприклад, занадто агресивне сонце або поширення хвороб, від яких у дитини немає щеплення.


Читайте також: Як батьківство перебудовує наш мозок


Збираємо речі



Photo: Freepik


Звичайно, коли у подорож з вами їде малюк, доволі важко відправитися в дорогу з одним рюкзаком. Дитина потребує особливої уваги і часто багато дитячих речей та спорядження. Якщо ви подорожуєте на власному авто, проблем з цим немає – можна взяти все необхідне і навіть із запасом. Якщо ж все потрібно везти на собі, варто скласти план – взяти з собою речі, без яких не можна обійтися, і купити на місці відпочинку те, що буде необхідно.


Що вам може знадобитися:

  • підгузки,
  • серветки,
  • пляшечки,
  • молочна суміш або дитяче харчування,
  • одяг і ковдри,
  • укомплектована аптечка,
  • улюблені іграшки.


Керування графіками годування та сну



Photo: Freepik


Не завжди можна спланувати подорож таким чином, щоб дитина спала та їла по звичному для неї графіку. Однак, порушувати графік дуже небажано, адже тоді дитина може стати вередливою та неспокійною.

Плануйте час годування відповідно до розкладу подорожі, візьміть з собою всі необхідні для цього девайси. Намагайтеся також підтримувати режим сну, створюючи для цього сприятливе середовище там, де ви відпочиватимете.

Намагайтеся не дуже щільно планувати свій графік відпочинку, не насичувати його планами, адже подорож з дітьми це часом непередбачувані події, які потребують гнучкості і терпіння. Вам буде простіше влаштовувати відпочинок з дитиною, якщо непередбачувані події не псуватимуть ваші плани.


Іноді подорож з дитиною може бути виснажливою для батьків. На допомогу прийде правильне харчування, яке підтримує рівень енергії та настрій, достатній сон, підтримка близьких, які подорожують разом з вами.


Вам може стати в нагоді наша стаття: Бабусині поради щодо догляду за немовлятами, яким більше не треба слідувати






Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук