Кращі туристичні села України


Опубліковано 08 Липень 2024 о 10:00

Блог Діти в місті Тернопіль >  Кращі туристичні села України


Кращі туристичні села України

Photo: з відкритих джерел


Час від часу в кожного з нас виникає бажання сховатися від метушні великого міста. Ми мріємо про далекі країни, які завжди приваблюють своєю культурою та екзотичністю. Проте іноді, мріючи про інші країни, ми забуваємо, що шукана краса може бути зовсім поруч. Наша рідна Батьківщина має багато мальовничих сіл, відвідавши які можна відпочити тілом та душею. Кожен матиме змогу насолодитися природою та відчути на собі справжню українську гостинність.

Українські села продовжують розвиватися, водночас зберігаючи давні культуру і традиції нашого народу. Наступна сходинка цього розвитку – місце у рейтингу ініціативи ООН Туризм (UNWTO) «Кращі туристичні села». «Діти в місті» підготували добірку з 5-ти кращих туристичних сіл України, які можуть увійти до переліку ООН «Кращі туристичні села».


Ворохта


Ворохта – спокійне селище, яке знаходиться біля Говерли, відоме своїм віадуком і як центр гірськолижного туризму.

Селище вабить до себе тисячі туристів кожного року. Захоплива історія, вражаюча архітектура, туризм та гірськолижний спорт – це те, чому люди продовжують повертатися сюди. Ворохта відома саме своїми віадуками – кам'яними арковими мостами, які були збудовані в XIX столітті австрійцями. Також, село має чудову базу для походів на Говерлу та інші вершини Чорногірського хребта.


Зелений Гай


Зелений Гай – село з однойменною фермою, що стало прихистком для 300 людей і 1500 тварин з початку війни.

Місце для тих, хто бажає зануритись в атмосферу справжнього українського села та дізнатися більше про культуру і традиції цього регіону. Тут вам запропонують велику кількість корисних розваг: прогулянки і каякінг, екскурсія на приватну сироварню і карбонову ферму, майстеркласи для дорослих та дітей. Але найголовнішою причиною відвідати це село є власна сироварня. Ви зможете придбати справжній сир з домашнього молока та інші смаколики, вирощені / приготовані на їхній фермі.


Читайте також: Відкриваємо Україну: маленькі міста, які варто відвідати


Кваси


Кваси – гірське село Закарпатської області з мінеральними джерелами, крафтовою продукцією і гуцульськими ліжниками.

У селищі завжди радо зустрічають гостей, які приїжджають сюди заради місцевих мінеральних джерел. Їхня кількість сягає понад 60. Найвідомішою тут є унікальна миш’яковиста вода, яку застосовують для лікування опорно-рухового апарату в санаторії «Гірська Тиса». Окрім цього, туристи часто відвідують Гуцульську крафтову броварню «ЦИПА», Еко-ферму та сироварню «Розенталь», а також велику кількість закладів, де можна посмакувати смачні українські страви.


Video: Бродячі Коти


Олика


Олика - це історичне село з 10-ма об'єктами спадщини, серед яких замок князів Радзивіллів.

Олицький замок – одна з головних визначних пам'яток села. Він побудований у XVII столітті князями Радзивіллами. Споруду оточує рів, вона має цікаву квадратну форму з вежами на кожному розі. Для гостей в Олиці проводиться велика кількість культурних та історичних заходів, що не може не привернути увагу. Місцеві фестивалі та свята дозволяють поринути і відчути на собі справжні традиції Волині.


Урич


Video: Expand your knowledge


Урич – село з бойківською автентикою, де збереглися традиції та архітектура. Поруч знаходяться середньовічна фортеця і митниця Тустань.

Розташоване в Карпатах, селище Урич з усіх сторін оточене лісами та горами. Таке середовище якнайкраще підходить для любителів природи та активного відпочинку. Відвідувачі села можуть долучатися до походів, прогулянок на свіжому повітрі, а також милуватися неймовірними краєвидами. Перебуваючи у селі, варто відвідати музей історії міста-фортеці Тустані. Вже з 2006 р. Урич став місцем проведення щорічного фестивалю староруської та середньовічної культури "Ту стань".


Читайте також: Подорожуємо Україною: куди поїхати з сім'єю





Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук