Що взяти в поїздку, якщо ви подорожуєте з дитиною


Опубліковано 23 Липень 2024 о 10:00

Блог Діти в місті Тернопіль >  Що взяти в поїздку, якщо ви подорожуєте з дитиною


Що взяти в поїздку, якщо ви подорожуєте з дитиною

Photo: Freepik


Подорож з дітьми може бути яскравою та цікавою, проте часто це складний досвід, який вимагає від батьків ретельної підготовки та продуманості. Правильна підготовка може врятувати будь-яку відпустку, зробивши поїздку комфортною та приємною.

«Діти в місті» зібрали список речей, які необхідно взяти з собою в дорогу, якщо ви подорожуєте з дитиною чи кількома дітьми. Тут зібрані речі від предметів першої необхідності до приємних дрібниць.


Основні документи


Перед поїздкою обов'язково перевірте наявність усіх необхідних документів, довіреностей, паспортів та свідоцтв про народження. Переконайтеся, що документи не є простроченими. Якщо ви подорожуєте за кордон, вам знадобиться страховка. Також про всяк випадок візьміть із собою копію записів про вакцинацію вашої дитини та всі необхідні медичні документи.


Читайте також: Поради для першої подорожі з немовлям


Одяг та комфорт



Photo: Freepik


Для подорожей з дитиною вам знадобиться багато змінного одягу, адже дітям властиво бруднитися, а іноді й зовсім промокати до нитки. Упакуйте багатошаровий одяг, який дозволить вам адаптуватися до змін погоди, а також покладіть кілька комплектів футболок та штанів.

Підберіть для подорожі зручне взуття, адже вам доведеться багато ходити. Якщо ви плануєте відпочинок на морі, підберіть спеціальне пляжне взуття, яке захищатиме ножки малюка від пошкоджень.

Обов'язково візьміть із собою піжаму, в якій дитина звикла спати вдома. Це допоможе їй краще засинати і почуватися як удома, де б ви не знаходилися.

Візьміть із собою широкий шарф або велику хустку, щоб укрити або прикрити малюка, якщо він засне у транспорті. Також вам знадобиться невелика подушка та плед. Ці речі допоможуть змайструвати спальне місце в автобусі чи машині.


Гігієна та здоров'я


У подорож з малюком краще брати більше речей, ніж менше. Особливо це стосується таких допоміжних матеріалів, як серветки, підгузки, дезінфектор, носові хустки.

Використовуйте маленькі пляшечки та ємності для подорожей, щоб узяти із собою засоби для гігієни, до яких звикла ваша дитина. Шампунь, гель для душу, крем для тіла тощо. Також обов'язково візьміть із собою сонцезахисний крем.

Ретельно продумайте всі можливі ситуації та зберіть аптечку. Особливо, якщо ви їдете за кордон, де зовсім інші препарати і може не бути тих ліків, до яких звикли ви та ваша дитина.

Подумайте про захист від комах. Вам може стати в нагоді репелент від комарів, кліщів, мошок.


Їжа та перекуси



Photo: Freepik


Якщо ви подорожуєте з дитиною, вам знадобляться різноманітні закуски та перекуси. Це може бути сухе печиво, бісквіти в окремих упаковках, батончики мюслі, сухофрукти та крекери, фрукти. В дорогу краще не брати соки, а віддати перевагу простій воді.


Зверніть увагу на нашу статтю: Найкращі туристичні села України


Розваги та заняття


Обов'язково візьміть із собою улюблену іграшку вашої дитини. Якщо вона буде поруч, їй буде спокійніше та затишніше. Також подбайте про дозвілля малюка.


Що може стати в нагоді в поїздці:

  • олівці з альбомом,
  • розмальовка,
  • книжки,
  • гаджет.

Перед поїздкою краще заздалегідь завантажити на ваш планшет чи смартфон нові мультики чи ігри, щоб зайняти дитину під час поїздки. Візьміть із собою навушники, щоб не заважати людям навколо.


Планування та підготовка – запорука спокійної та комфортної подорожі з дитиною. Продумавши все до дрібниць, вам не доведеться турбуватися і нервувати під час поїздки.


Читайте також: Куди піти з дитиною у Відні: план для батьків






Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук