Добірка фільмів, які обов'язково треба подивитися українцям


Опубліковано 23 Серпень 2024 о 10:00

Блог Діти в місті Тернопіль >  Добірка фільмів, які обов'язково треба подивитися українцям


Добірка фільмів, які обов'язково треба подивитися українцям

Photo: Freepik


За останні 10 років українське кіно переживає справжній ренесанс. Втім і за всю історію українського кіно є безліч прикладів чудових картин, які вписані в історію кіномистецтва. До Дня Незалежності України «Діти в місті» підготували для вас добірку українських фільмів, які обов’язкові до перегляду.


«Тіні забутих предків» (1964)


Цей легендарний фільм має безліч нагород і міжнародне визнання. Відомо, що він включений до фільмів, обов’язкових до перегляду студентам-кінознавцям у Гарварді. В міжнародному прокаті цей фільм мав назву «Дикі коні вогню». Довкола цього фільму є купа історій і легенд, але варто хоч раз подивитися його самостійно.



Video: planetakino


«Пропала грамота» (1972)


Стрічка, яка близько 10 років була заборонена в СРСР, оскільки партійні цензори не дозволили показувати її на широкий загал. Стрічка була знята на студії А. Довженка. Фільм займає 12 сходинку в списку 100 найкращих фільмів в історії українського кіно. Чудовий комедійний фільм про козаків.



Video: Державне агентство України з питань кіно


 «Довбуш» (2023)


Чудовий художній фільм який оживив легендарну постать в українській історії. Фільм знятий за західним зразком, що робить його цікавим та захоплюючим для перегляду. У фільмі на вас чекає багато традицій та колориту українських гір.



Video: FILM.UA Group


«Донбас» (2018)


Фільм Сергія Лозниці, знятий ще до повномасштабного вторгнення. Фільм демонструє складність і абсурдність війни, показуючи життя людей на сході країни. Варто зазначити, що фільм показували на Канському фестивалі.



Video: planetakino


«Захар Беркут» (2019)


Ще один приклад гарно знятого історичного фільму. Цей історичний епос був знятий за однойменним романом Івана Франка. Фільм переносить глядачів в епоху боротьби проти монгольської навали.



Video: FILM.UA Group


«За двома зайцями» (1961)


Цей надзвичайно відомий фільм в оригіналі був знятий українською мовою, однак після шаленого успіху його переозвучили російською, дуже сильно змінивши сенси, які вкладалися у фільм. В оригіналі саме негативні персонажі розмовляли або намагалися розмовляти російською. Чудом вдалося знайти вцілілу копію з оригінальним перекладом, яка тепер доступна в YouTube.



Video: Serhii


«Гуцулка Ксеня» (2019)


Романтична комедія, яка закохує в себе з перших хвилин. Ще один фільм, знятий в мальовничих Карпатах, ще один фільм з українським серцем, який підкорив глядачів. На вас чекають народні традиції, колоритна музика та добрий гумор.



Video: B&H Film Distribution Company


Сподіваємося, вам сподобалася наша добірка українських фільмів. А що б ви додали в цей перелік? Пишіть у коментарях.


Читайте також: Добірка фільмів про Україну, які можна подивитися разом з дітьми






Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук