Дитина мріє про акторську чи модельну кар’єру: на що звернути увагу


Опубліковано 03 Вересень 2024 о 10:00

Блог Діти в місті Тернопіль >  Дитина мріє про акторську чи модельну кар’єру: на що звернути увагу


Дитина мріє про акторську чи модельну кар’єру: на що звернути увагу

Photo: Freepik


Якщо під впливом інтернету чи телебачення ваша дитина спалахнула ідеєю стати актором(-кою) чи моделлю, не поспішайте її відмовляти. Такі мрії є природною частиною дитячого розвитку, тому підтримати їх у цьому дуже важливо. Однак, підтримуючи ці прагнення, батьки повинні бути обережними та уважними. Оскільки вибір кар’єри в індустрії кіно та моди пов’язаний не лише з великими можливостями, а й з достатньою кількістю викликів. «Діти в місті» розкажуть вам, як прокласти шлях до омріяного майбутнього вашої дитини.


Як зрозуміти, що дитина має хист


З часом дитячий «спалах» трохи згасає, замість нього починають з’являтися сумніви. Дитина може почати ставити під сумнів свої здібності. У цей момент дуже важливо підтримати її, допомогти зрозуміти, що такі переживання – це частина процесу. Для того, щоб ви могли впевнитись у тому, що вашій дитині варто продовжувати рухатись у напрямку мрії, зверніть увагу на наступні характеристики.

  • Стійкість характеру. Приваблива зовнішність, звичайно, важлива для майбутньої моделі / актора, але це лише половина справи. Для успіху у цих сферах потрібно мати бажання та характер. Такі люди зазвичай комунікабельні, працелюбні та цілеспрямовані.
  • Харизматичність. Як правило, моделі та актори можуть привернути до себе завдяки харизмі та вмінню показати себе. Далеко не у всіх є така здатність. Частіш за все вона закладена природою.
  • Фізичні дані. Багатогодинні зйомки вимагають витривалості та загартованості. Моделям та акторам нерідко доводиться мерзнути в легкому одязі взимку або потіти у гримі під світлом софітів.
  • Широкий кругозір. Однієї краси недостатньо для побудови модельної та артистичної кар’єри. Потрібно бути індивідуальністю, багато читати, вміти танцювати, перевтілюватись, знати іноземні мови. Агенти шукають дітей безпосередніх, унікальних і в міру розкутих, таких, які люблять перебувати в центрі уваги.
  • Товариськість. Вміння спілкуватися та знайомитися з людьми – це дуже важлива навичка для моделей та акторів. Якщо ваша дитина не любить бути в центрі уваги і віддає перевагу часу наодинці, за книжкою або комп’ютером, то навряд чи це для неї.


Читайте також: Магія театру: акторські поради та підказки для дітей


Зверніть увагу на наші каталоги Центрів розвитку по містах:


Як допомогти дитині розвивати акторські навички



Photo: Freepik


Поясніть дитині, що акторська кар’єра – це не лише слава і успіх, а й плідна праця. Підготуйте її до того, що на шляху до успіху буде складно, вона стикнеться з конкуренцією та невдачами.

  • Спонукайте її до участі у шкільних виставах або запропонуйте долучитися до театрального гуртку.
  • Почніть разом виконувати різноманітні вправи на уяву та фантазію, на розвиток уваги та дикції.
  • Навчіть дитину працювати зі своїми емоціями. В акторстві важливо вміти швидко перемикатися між різними емоційними станами.
  • Якщо дитина серйозно налаштована на акторську кар’єру, розгляньте можливість знайти агента або наставника, який допоможе з першим кастингом та професійним розвитком.
  • Заохочуйте навіть маленькі ролі, адже кожна з них додає дитині впевненості у собі та своїх можливостях.


Зверніть увагу на наші каталоги позашкільної освіти:





Як допомогти дитині стати моделлю



Photo: Freepik


  • Досліджуйте, як працює модельний бізнес і які існують різновиди моделінгу (подіум, комерційний, фотомодельний).
  • Навчіть дитину концентруватися. Дитина-модель повинна вміти чітко виконувати поставлене завдання на знімальному майданчику, а також бути посидючою та витривалою.
  • Створіть перше портфоліо. Це можуть бути прості фотографії, зроблені вдома у різних образах.
  • Поясніть важливість стресостійкості. Модельний бізнес часто супроводжується високим рівнем стресу, а також критикою з боку оточення.
  • Розвивайте інтерес до моди, стилю та творчості. Діти, у яких є власний стиль і які готові експериментувати, мають перевагу в цій індустрії.


Вам може стати в нагоді наша стаття: Не робіть так: як виховати невпевнених у собі дітей






Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук