Ідеї для ігор в пісочниці: розваги та навчання для дітей


Опубліковано 11 Вересень 2024 о 10:00

Блог Діти в місті Тернопіль >  Ідеї для ігор в пісочниці: розваги та навчання для дітей


Ідеї для ігор в пісочниці: розваги та навчання для дітей

Photo: Freepik


Поки літо затягнулося і спека не відступає не на мить, дайте можливість діткам вдосталь пограти в пісочниці, адже пісочниця – це фантастичне середовище для розвитку моторики та уяви. Якщо у вас у дворі немає пісочниці, ви можете придбати портативну іграшку з кінетичним піском, щоб дитина могла гратися вдома.

Існує багато способів зробити гру в пісочниці захоплюючою. «Діти в місті» зібрали для вас найкреативніші та найцікавіші ідеї для гри.


Будівництво замків і міст


Ця гра може бути надзвичайно захоплюючою, адже дитина власноруч зводить цілі міста з нуля. Малюку буде цікаво побудувати будинки, мости, канави і заселити новостворене місто своїми іграшками.

Така діяльність добре стимулює уяву, а також знайомить дитину з такими поняттями, як геометрія та інженерія.


Полювання за скарбами


Закопайте в пісок іграшки та інші дрібні речі, і дайте дитині завдання знайти їх. Цю гру можна перетворити на справжній квест з пошуку піратських скарбів. До речі, скарби можна шукати цілою командою маленьких піратів.


Кулінарні шедеври



Photo: Freepik


Перетворіть пісочницю на знімальний майданчик «Майстер Шеф». Візьміть з собою іграшковий посуд і не забудьте про різні додаткові інгредієнти у вигляді води, барвників та рослин. Нехай дитина готує різноманітні блюда та презентує їх вам.


Читайте також: Іграшки для розвитку емоційного інтелекту


Пісочне мистецтво


Пісок – це унікальний інструмент для творчості, адже з нього можна створити буквально будь-що. Дозвольте дитині створювати на піску витвори мистецтва – картини, малюнки, замальовки. Все, що прийде дитині в голову. Щоб картина вийшла оригінальною, візьміть з собою додаткові прикраси. Наприклад, мушлі, каміння та палички.


Смуга перешкод


Якщо дитина грається машинками, запропонуйте їй створити смугу перешкод у пісочниці. Можна використовувати невеликі камені, палички, створювати тунелі та канави з водою і мостами.


Парк Юрського періоду


Дитина захоплюється динозаврами? Чудово! Влаштуйте розкопки, сховавши іграшкових динозаврів у піску. Нехай дитина використовує лопатки і щіточки, щоб відчути себе справжнім археологом. Щоб гра стала ще й освітньою, обговорюйте з дитиною види динозаврів та їхні характеристики.


Вивчення літер і цифр



Photo: Freepik


Не упускайте жодної можливості приділити час навчанню. Кожна гра може містити в собі приховані освітні елементи. Так і в пісочниці можна приділити час тренуванню на знання літер або цифр. Ви можете самі малювати паличкою цифри або доручити це дитині. Або ж можна заховати в пісок пластикові літери і цифри, щоб діти шукали і складали з них слова або рівняння.


Скульптури з піску


Виховуєте майбутнього скульптора? Все можливо! Нехай дитина створює з піску творіння, які прийдуть їй в голову. Не забудьте сфотографувати шедеври малюка, щоб з часом нагадати йому про його ранню творчість.


Вам може сподобатися наша стаття: Добірка рухливих ігор для фізичного розвитку дитини






Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук