Англійська мова змалечку: як працюватиме реформа в Україні


Опубліковано 04 Жовтень 2024 о 10:00

Блог Діти в місті Тернопіль >  Освіта >  Англійська мова змалечку: як працюватиме реформа в Україні


Англійська мова змалечку: як працюватиме реформа в Україні

Photo: freepik


В рамках Закону «Про застосування англійської мови в Україні» відбувається багато реформ та ініціатив, які вплинуть на життя українців. Так, з 2026 року англійська мова стане обов’язковою для вивчення у дитячих садках. Варто зазначити, що вже зараз у більшості приватних дитячих садочках займаються англійською мовою з самого раннього віку. Вже за два роки це практикуватимуть і в державних садочках.

«Діти в місті» дізнавалися про ініціативу більш детально.


Зверніть увагу на Путівник по приватних дитячих садочках Тернополя


Як реалізуватимуть реформу?


Згідно з законом, вивчення англійської мови в Україні стартуватиме у 5-6 років. Для цього не планують наймати окремих педагогів, навчання проводитимуть діючі вихователі в садочках. Для вихователів з поганими знаннями англійської мови організують безкоштовні курси.

Одне з перших безоплатних навчань стартує 1 листопада. Зареєструватися на курси в рамках національної програми Future Perfect можна до 18 жовтня за посиланням. Відомо, що курс розроблений як раз для педагогів, які в подальшому будуть навчати діток основам іноземної мови.

Крім того, вихователям нададуть доступ до матеріалів для проведення занять з малечею.


Чому це важливо?



Photo: freepik


Раннє вивчення англійської мови має безліч переваг. Саме тому батьки, які мають можливість, намагаються водити дитину до мовних шкіл або віддають у садочки з поглибленним вивченням англійської.

Як відомо, в дитинстві мозок людини дуже пластичний. Він більш легко та швидко запам’ятовує нову інформацію. Навчання проходить з природною легкістю, без страху помилок та сором’язливості. Саме тому іноземні мови в дитинстві засвоюються доволі швидко.

Крім цього, вивчення іноземної мови сприяє розвитку когнітивних функцій: тренує пам’ять та стимулює мислення.


Які ще зміни очікують на нас?



Photo: freepik


В рамках Закону «Про застосування англійської мови в Україні» на нас чекає ще багато нововведень. Відомо, що вся інформація в громадських місцях буде дублюватися англійською мовою, а держава всіляко буде стимулювати та підтримувати українців в їхньому прагненні вивчити англійську.

Так, протягом чотирьох років після закінчення воєнного стану держпрацівники з рівнем англійської В2 і вище почнуть отримувати 10% надбавки до зарплати. В цілому, закон зобов’язує багатьох держслужбовців знати іноземну мову.

В кінотеатрах збільшиться кількість сеансів мовою оригіналу. Крім того, планується багато освітніх програм та ініціатив, які допомагатимуть українцям вивчати англійську.


Читайте також: Вивчаємо англійську з дітьми: сайти для безкоштовного перегляду фільмів






Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук