Добірка осінніх рецептів з гарбуза
Опубліковано 29 Жовтень 2024 о 10:00
Блог Діти в місті Тернопіль > Добірка осінніх рецептів з гарбуза
Photo: Freepik
Осінь багата на сезонні овочі та фрукти, які до того ж дуже доступні по ціні. Доволі часто ми недооцінюємо потенціал таких продуктів, як морква, буряк та гарбуз, які не лише багаті на вітаміни, а ще й універсальні у приготуванні.
«Діти в місті» зібрали добірку чудових рецептів з гарбуза, якими можна побалувати своїх близьких.
Крем-суп з гарбуза
Це ідеальна страва для холодних днів, адже вона чудово зігріває і містить багато вітамінів, які підтримують нашу імунну систему восени.
Вам знадобиться:
- 500 гр гарбуза,
- 1 морква,
- 1 картоплина,
- 1 цибулина,
- 500 мл овочевого бульйону,
- 100 мл вершків.
Наріжте овочі. Першою обсмажте цибулю, після чого додайте інші овочі і тушкуйте 5 хвилин. Додавайте овочевий бульйон і варіть суп приблизно 15-20 хвилин, поки овочі не стануть м’якими. Після готовності, додайте спеції за смаком і збийте суп блендером до однорідної консистенції. Додайте вершки та подавайте до столу. Суп можна прикрасити насінням гарбуза або сухариками.
Вам може сподобатися наша стаття: Здивуйте своїх близьких: рецепти сніданків, як в ресторані
Гарбузові млинці
Чудовий десерт, який стане прикрасою вашого сніданку.
Вам знадобиться:
- 1 склянка гарбузового пюре,
- 1 склянка молока,
- 1 яйце,
- 1 склянка борошна,
- 1 ст. л. цукру,
- 1 ч. л. розпушувача.
Запечіть гарбуз після чого подрібніть його на пюре. Змішайте пюре з молоком та яйцем та збийте. Додайте цукор, сіль і розпушувач, після чого поступово додавайте борошно. Викладайте тісто на розігріту сковороду невеликими порціями і обсмажуйте з обох боків до золотистої скоринки. Прикрасьте млинці йогуртом або ягодами.
Гарбузовий хліб
Також ви можете приготувати домашній гарбузовий хліб:
Video: Лілія Цвіт
Запечений гарбуз з медом та корицею
Неймовірний десерт, від якого просто неможливо відірватися. До того ж, він дуже простий у приготуванні. Лише декілька кроків і десерт готовий!
Вам знадобиться:
- 500 г гарбуза,
- 2 ст. л. меду,
- 1 ч. л. кориці.
Наріжте гарбуз на кубики, викладіть на деко, полийте медом, посипте корицею і відправляйте запікати при температурі 180 градусів. Запікати необхідно приблизно до 30 хвилин, поки гарбуз не стане м’яким. Готовий гарбуз можна їсти як окремий десерт або додавати до каші.
Гарбузове латте
А ще обов’язково приготуйте осіннє гарбузове латте:
Video: ForestInspire - канал про творчість
Читайте також: Добірка рецептів смаколиків, знайомих з дитинства