Добірка рецептів зігріваючих зимових страв


Опубліковано 27 Листопад 2024 о 10:00

Блог Діти в місті Тернопіль >  Добірка рецептів зігріваючих зимових страв


Добірка рецептів зігріваючих зимових страв

Photo: Freepik


Взимку особливо сильно хочеться тепла і затишку. Коли температура повітря знижується, хочеться повертатися додому, де на тебе чекають ситні та ароматні страви. Як відомо, взимку людині необхідно трохи більше енергії, щоб підтримувати організм у холодні дні. Тому страви мають бути більш ситні та поживні. «Діти в місті» пропонують вашій увазі добірку зимових страв на будь-який смак.


Бефстроганов з вершковим соусом


Ця страва здатна стати фаворитом зимового столу.


Вам знадобиться:

  • 500 г яловичини,
  • 1 цибулина,
  • 200 мл сметани,
  • 2 ст. л. вершкового масла,
  • 1 ст. л. борошна,
  • спеції за смаком.

Яловичину необхідно нарізати тонкими смужками та обсмажити на вершковому маслі до скоринки. Після цього додайте дрібно нарізану цибулю та тушкуйте 5 хвилин. Змішайте сметану, борошно та спеції – додайте до м’яса. Тушкуйте до готовності, поки м’ясо не стане м’яким. Його можна подавати з будь-яким гарніром.



Photo: Freepik


Фунчоза з куркою


Азійська страва, яку дуже легко приготувати в домашніх умовах.


Вам знадобиться:

  • 1 куряче філе,
  • 1 болгарський перець,
  • 1 морква,
  • 1 цибуля «Марс»,
  • фунчоза,
  • соєвий соус.

Курку, перець, моркву, цибулю необхідно тонко нарізати смужками, а фунчозу залити кип’ятком. Підсмажуємо цибулю, додаємо м'ясо, перець та моркву. Коли все майже готово, додаємо промиту фунчозу та соєвий соус. Тушкуємо страву ще 5 хвилин. Подаємо, посипану кунжутом та зеленню.


Читайте також: Добірка рецептів з гарбуза


Овочеве рагу з картоплею та капустою


Різноманітні рагу з овочів та м’яса теж стануть гарною стравою для холодних днів.



Video: Все просто


Запечена фарширована картопля


Вам знадобиться:

  • 4 великі картоплини,
  • 200 г фаршу,
  • 50 г твердого сиру,
  • 1 цибулина.

Картоплю необхідно зварити в мундирі, після чого розрізати навпіл та видалити серцевинку. Фарш підсмажте на сковорідці з цибулею, додайте спеції на смак. Наповніть картоплю фаршем і зверху посипте сиром. Відправте в духовку на 20 хвилин, поки сир не розплавиться.


Карпатська грибна юшка


Хочете насолодитися атмосферою Карпат вдома? Приготуйте карпатську юшку.



Video: ПРОСТІ РЕЦЕПТИ з Марією Щербатюк


Глінтвейн для дітей


Приготуйте ароматний безалкогольний напій, який зігріє навіть в люті морози.


Вам знадобиться:

  • 1 л яблучного соку,
  • 1 апельсин,
  • 1 яблуко,
  • 1 паличка кориці,
  • 2-3 гвоздики,
  • 1 ч. л. меду.

Нагрійте сік на вогні, але не доводьте його до кипіння. Додайте порізані апельсин та яблуко, а також спеції та мед за смаком. Дайте напою настоятися близько 10 хвилин і подавайте до столу. Такий напій можна брати з собою у термосі, щоб зігрітися під час прогулянки.


Вам може сподобатися наша стаття: Добірка рецептів з буряка






Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук