Добірка рецептів зігріваючих зимових страв
Опубліковано 27 Листопад 2024 о 10:00
Блог Діти в місті Тернопіль > Добірка рецептів зігріваючих зимових страв
Photo: Freepik
Взимку особливо сильно хочеться тепла і затишку. Коли температура повітря знижується, хочеться повертатися додому, де на тебе чекають ситні та ароматні страви. Як відомо, взимку людині необхідно трохи більше енергії, щоб підтримувати організм у холодні дні. Тому страви мають бути більш ситні та поживні. «Діти в місті» пропонують вашій увазі добірку зимових страв на будь-який смак.
Бефстроганов з вершковим соусом
Ця страва здатна стати фаворитом зимового столу.
Вам знадобиться:
- 500 г яловичини,
- 1 цибулина,
- 200 мл сметани,
- 2 ст. л. вершкового масла,
- 1 ст. л. борошна,
- спеції за смаком.
Яловичину необхідно нарізати тонкими смужками та обсмажити на вершковому маслі до скоринки. Після цього додайте дрібно нарізану цибулю та тушкуйте 5 хвилин. Змішайте сметану, борошно та спеції – додайте до м’яса. Тушкуйте до готовності, поки м’ясо не стане м’яким. Його можна подавати з будь-яким гарніром.
Photo: Freepik
Фунчоза з куркою
Азійська страва, яку дуже легко приготувати в домашніх умовах.
Вам знадобиться:
- 1 куряче філе,
- 1 болгарський перець,
- 1 морква,
- 1 цибуля «Марс»,
- фунчоза,
- соєвий соус.
Курку, перець, моркву, цибулю необхідно тонко нарізати смужками, а фунчозу залити кип’ятком. Підсмажуємо цибулю, додаємо м'ясо, перець та моркву. Коли все майже готово, додаємо промиту фунчозу та соєвий соус. Тушкуємо страву ще 5 хвилин. Подаємо, посипану кунжутом та зеленню.
Читайте також: Добірка рецептів з гарбуза
Овочеве рагу з картоплею та капустою
Різноманітні рагу з овочів та м’яса теж стануть гарною стравою для холодних днів.
Video: Все просто
Запечена фарширована картопля
Вам знадобиться:
- 4 великі картоплини,
- 200 г фаршу,
- 50 г твердого сиру,
- 1 цибулина.
Картоплю необхідно зварити в мундирі, після чого розрізати навпіл та видалити серцевинку. Фарш підсмажте на сковорідці з цибулею, додайте спеції на смак. Наповніть картоплю фаршем і зверху посипте сиром. Відправте в духовку на 20 хвилин, поки сир не розплавиться.
Карпатська грибна юшка
Хочете насолодитися атмосферою Карпат вдома? Приготуйте карпатську юшку.
Video: ПРОСТІ РЕЦЕПТИ з Марією Щербатюк
Глінтвейн для дітей
Приготуйте ароматний безалкогольний напій, який зігріє навіть в люті морози.
Вам знадобиться:
- 1 л яблучного соку,
- 1 апельсин,
- 1 яблуко,
- 1 паличка кориці,
- 2-3 гвоздики,
- 1 ч. л. меду.
Нагрійте сік на вогні, але не доводьте його до кипіння. Додайте порізані апельсин та яблуко, а також спеції та мед за смаком. Дайте напою настоятися близько 10 хвилин і подавайте до столу. Такий напій можна брати з собою у термосі, щоб зігрітися під час прогулянки.
Вам може сподобатися наша стаття: Добірка рецептів з буряка