Робота для жінок в декреті: особливості


Опубліковано 26 Січень 2022 о 12:00

Блог Діти в місті Тернопіль >  Оглядові статті >  Робота для жінок в декреті: особливості


Робота для жінок в декреті: особливості

Photo: Freepik


Навіть після народження дитини багато хто з жінок намагається якомога швидше повернутися до звичайного ритму життя. Тому, навіть знаходячись в декреті, молоді мами починають шукати додатковий заробіток.

Варто враховувати специфіку свого стану: основний час жінка має проводити вдома, а навантаження на організм повинні бути мінімальними.


Сервіс OLX Робота пропонує чималий вибір вакансій, де є робота для жінок Тернопіль — не виключення. Зазвичай йдеться про віддалену працю.


Чим зайнятися в декреті?


Співпраця з роботодавцем відбувається в віддаленому режимі, тому потрібен ноутбук або ПК з доступом в інтернет.


Серед найбільш популярних професій:

  • оператор кол-центру;
  • адміністратор інтернет-магазину;
  • оператор чату;
  • модератор сайтів;
  • адміністратор опрацювання замовлень;
  • перекладач;
  • контент-менеджер;
  • копірайтер та інше.


Попри такі «страшні» назви, професії може освоїти будь-яка жінка, яка знаходиться в декреті. Роботодавець проводить короткий інструктаж з кандидатками на посаду. Якщо нова співробітниця добре справляється зі своїми зобов’язаннями, то можна розраховувати на більш вигідні умови співпраці. Відомі випадки, коли дівчата відкривали в собі властивості, про які раніше навіть не здогадувалися.


Вимоги до кандидаток


В більшості випадків мова йде про часткову зайнятість, тому розраховувати на дуже високу оплату праці не варто. Водночас будуть додаткові гроші на власні потреби та залишиться час на виховання дитини, прогулянки з нею та інші задачі.

Досить часто, навіть після виходу з декрету, жінки не залишають додаткової роботи. Більш того, отримавши ази професії та досвід, деякі дівчата лишають місце роботи на користь віддаленої праці. Наприклад, досвід материнства дозволяє писати статті про виховання дитини на перших етапах життя. Якщо роботодавцю сподобається манера написання, то він із задоволенням залишить таку співробітницю у своєму штаті, підвищить їй зарплату. Тобто, знаходячись в декреті, можна знайти час і на дитину, і на додатковий заробіток.



Читайте також: Як знайти баланс між роботою та батьківством?






Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук